Använder du vanligt eller gestbaserat tangentbord? [Undersökning]

Postat:
13:44 - 2012-11-27
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
65

Tangentbordet Swype debuterade i slutet av 2009 på Windows Mobile-enheten Samsung Omnia II men det var först när Swype kom förinstallerat på Samsung Galaxy S som folk i allmänhet började få upp ögonen för en ny typ av textinput. Swype var kanske inte först med textbaserad inmatning men de har i alla fall hjälpt till att popularisera metoden.

Israeliska utvecklaren Dasur var också tidigt ute med gestbaserad input i och med tangentbordet SlideIT. Även Sony, HTC och numera Google har anammat gestbaserade keyboards. För de som fortfarande inte är bekanta med metoden går det till så här: man sveper med ett finger över bokstäverna som bildar ordet man vill skriva och lyfter lätt fingret när man nått sista bokstaven, varefter man börjar svepa fram nästa ord.

Genom att man slipper lyfta fingret mellan bokstäverna kan man få upp hastigheten. Det gör därtill att man kan skriva snabbt med ett enda finger och gestbaserad inmatning underlättar därför skrift i porträttläge. Ifall skärmen av någon anledning för tillfället saknar glid blir dock svepskrift direkt opraktisk.

Nu är vi nyfikna på hur många som anammat den här relativt nya metoden att mata in text på mobiler? Är det rentav en majoritet eller är det fortfarande förhållandevis få som använder sig av gestbaserad textinput? Lämna gärna en röst i undersökningen nedan!

Använder du vanligt eller gestbaserat tangentbord?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...