Apotekets Pollenkoll ger allergiker dagsaktuella pollenprognoser

Postat:
12:15 - 2011-04-23
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
36

Apotekets Pollenkoll ger allergiker dagsaktuella pollenprognoser

Apoteket AB har nu i vår släppt en app som på ett smidigt vis ger dagsaktuella prognoser till alla pollenallergiker i Sverige. Tydligen besväras över en halv miljon svenskar av pollen, och förhoppningsvis kan appen, som heter Apotekets Pollenkoll, komma väl till pass. Programmet ger lokala prognoser vilka baseras på SMHI:s mätningar från de 17 olika mätstationer som finns att tillgå.

Uppgifterna i Apotekets Pollenkoll kommer även från Naturhistoriska riksmuseet, Palynologiska laboratoriet, Institutionen för växt- och miljövetenskaper, Pollenlaboratoriet i Umeå AB, samt Göteborgs Universitet. Utöver tredygnsprognoser i vilka pollennivåerna anges, innehåller appen dessutom en serie tips på hur pollenallergiker kan lindra sina symptom. Utöver allmänna råd och produktförslag, finns även specifika tips för näsan och ögonen.

Apotekets Pollenkoll har också en GPS-baserad funktion som visar vägen till närmaste Apotek. Appen har ett tilltalande gränssnitt, och är både enkel och smidig att använda. Den har inledningsvis fått ett gott mottagande i Market, med 4.7 stjärnor i medelbetyg, och är bara 0.65MB stor.

Finns det några pollenallergiker bland er läsare som testat Apotekets Pollenkoll, och vad tycker ni i så fall om applikationen? Den finns som vanligt att hämta i Market, och är gratis.

Tipstack till Per och ninetwozero!

Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Desire HD på Prisjakt just nu: