App2Zip låter dig återställa applikationer via recovery [Tips]

Postat:
20:04 - 2012-07-12
Skribent:
| Viktor Å
Kommentarer:
15

App2Zip

Vid installation av en ny ROM på en Androidenhet är det inte sällan backup och återställning av installerade applikationer som tar längst tid, särskilt om dessa är många till antalet. Det kan dessutom bli svårt om man inte har tillgång till Internet.

Vissa förlitar sig på Androids inbyggda backup och återinstallation av applikationer via Google Play Store, något som inte fungerar med alla specialanpassade ROMs, tar lång tid och kräver en fungerande datauppkoppling.

Många använder MyBackup eller Titanium Backup, som med 1-5 respektive 5-10 miljoner installationer är bland de mest populära och välkända applikationerna i backupkategorin. Med dessa är problemet istället att de själva måste installeras innan återställningen kan påbörjas, vilket tvingar användaren att antingen installera via Play Store (som återigen kräver datauppkoppling), eller att kopiera APK-filen till installationsfilen för den ROM som skall installeras. En tredje möjlighet är att skapa en ny fil som går att installera i recovery.

Vore det inte enklare att i sådana fall installera alla applikationer via recovery i ett enda svep? Detta är tanken bakom App2Zip, en backupapplikation som skapar en zip-fil som sedan kan installeras direkt efter ROM. Användaren startar applikationen, ger den rootåtkomst och kan sedan välja vad som skall inkluderas i installationsfilen.

Utvecklaren nämner att återställning inte fungerar på alla enheter och rekommenderar att man först utför ett test med en mindre viktig applikation innan man använder den skarpt:

App2zip is in very early stage, does NOT work on some devices, so please first of all make a test to see if it works for you (e.g. backup an app you don’t care much, uninstall it and restore back via CWM recovery). Use at your own risk!

 

Vid test med en Samsung Galaxy Nexus med Android 4.1 fungerar det ganska väl; applikationen återställs men däremot finns inte inloggningsuppgifter och dylikt kvar.

Vad tycker ni som har testat App2Zip? Står den sig mot de mer etablerade alternativen ovan?

 

Källa: XDA Developers