Appinstallationer på SD-kortet en officiell verklighet inom kort

Postat:
11:31 - 2010-05-01
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Något som har efterfrågats av androidanvändare sedan dag ett, då T-Mobile G1 släpptes, är appinstallationer på SD-kortet. Det interna minnet är i de flesta fallen alldeles för begränsat, vilket leder till situationer där vi tvingas välja mellan apps – vilken behåller vi helst? Vill vi spela Bunny Mania eller har vi hellre Opera Mini installerad?

I dagens smartphone-era skall man inte behöva välja antingen eller, men det enda sättet att med Android komma runt detta har varit att roota sin telefon, manuellt skapa en ext-partition i lämplig storlek på sitt SD-kort, och sedan installera en ROM-fil som har stöd för just ”A2SD”. En relativt besvärlig process som därtill, på pappret, förbrukar garantin på telefonen.

Sent i går kväll kom dock glädjande nyheter via Googles Issue-tracker där olika buggar, funktionsförslag och beteende i Android diskuteras och där vi slutanvändare kan göra vår röst hörd genom att såväl skriva en rad som att markera ämnet med en stjärna. Google stängde ämnet och ändrade status till FutureRelease, vilket kort och gott innebär att de har löst problemet, och ämnar släppa funktionen i en framtida release av Android.

Apologies, but I’m not permitted to disclose scheduling information – suffice to say it’s coming soon :)

Sorry for being vague, and thank you for your continued patience – I sincerely appreciate it.

Happy friday :)

 
Inget närmare datum nämns, men en gissning är förstås att detta kommer i Android 2.2/FroYo, vilken väntas presenteras på Google IO den 19:e maj, varför vi genast ställer oss frågan – kommer dagens Android 2.1-telefoner, som Nexus One, HTC Desire och Samsung Galaxy Spica att snabbt uppgraderas till 2.2 för att ge användarna den här mycket viktiga uppdateringen, eller kan vi förvänta oss ännu en lång och plågsam väntan? I fallet med Nexus One kan vi nog nästan med all säkerhet säga att ja, den kommer uppdateras snabbt, medan läget för övriga telefoner kan vara betydligt dystrare om man skall gå efter tidigare erfarenheter vad gäller uppdateringar.

Vad tror ni, kommer en officiell ”A2SD” redan i Android 2.2/FroYo, och kommer tillverkarna att snabbt pusha ut den till befintliga telefonmodeller?
 

Issue 1151 på Google Code. Tipstack till Martin!n

Mest kommenterat

 1. Ge oss USB-C för allt [Opinion]
 2. Arnold Goldberg ny chef för svagt presterande Google Pay
 3. OnePlus 6 och 6T har nått slutstationen för uppdateringar
 4. Vi testar strömningstjänsten Paramount Plus
 5. Apple Music näst största musikströmningstjänsten, Spotify dominerar
 6. Fler pressbilder på Samsung Galaxy S22 Plus

Mest läst

 1. Rapport: Alla Iphone 14-modeller har 120Hz, ingen mer Mini
 2. Ge oss USB-C för allt
 3. Hela Galaxy Tab S8-serien avslöjas – påkostade plattor från Samsung
 4. Vi testar strömningstjänsten Paramount Plus
 5. Google lägger ned YouTube Originals
 6. Ännu en Ultra-läcka

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Föredrar du runda eller rektangulära smartklockor?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om