Apple uttalar sig angående USB-C i Iphones [Uppdaterad]

Postat:
10:44 - 2022-10-26
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
34

Greg Joswiak och Craig Federighi har i en intervju med Wall Street Journal uttalat sig angående ett eventuellt byte från Lightning-porten till USB-C i Iphones. Förändringen har varit väntad med tanke på att USB-C blir obligatorisk standard inom EU år 2024 för enheter som laddas med kabel.

Apple meddelade inte när det motvilliga bytet kommer genomföras och bekräftade heller inte just USB-C, utan sa bara att företaget kommer rätta sig efter reglerna och att ”européerna bestämmer tajmingen för europeiska kunder”. Enligt rykten kommer dock nästa års Iphone 15 bli första Apple-telefonen med USB-C.

På så vis skulle Apple ha en viss marginal istället för att byta till USB-C i sista stund. En annan möjlighet är att Apple skippar laddningsporten och endast erbjuder trådlös laddning, vilket EU-reglerna tillåter. I intervjun säger Joswiak och Federighi att Apple brukar gå sin egen väg och förlita sig på de egna ingenjörerna istället för att följa standarder eller anamma hårdvara från utomstående parter.

Texten har korrigerats

Senaste artiklarna om USB-C

→ Besök Androidarkivet