Apple har presenterat tredje generationens AirPods

Postat:
11:16 - 2021-10-19
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
20

Apple presenterade under gårdagskvällen tredje generationen av true wireless-hörlurarna AirPods. De har fortfarande en fast storlek i hårdplast men stammen sticker ut mindre än i föregångarna.

Nya AirPods är IPX4-klassade vilket innebär att de tål en viss nivå av stänk och svett. Med andra ord bör det exempelvis gå att springa med AirPods när det regnar.

Hörlurarna erbjuder ett specialdesignat högtalarelement, en adaptiv EQ, samt rumsligt ljud ”med dynamisk huvudspårning”. Apple listar dubbla strålformade mikrofoner, en inåtvänd mikrofon, samt Bluetooth 5.0. Företaget utlovar hög röstkvalitet under FaceTime-samtal för motparten.

AirPods kan spela upp musik i upp till sex timmar på en laddning (fem timmar med rumsligt ljud aktiverat). Samtalstiden är upp till fyra timmar. Om hörlurarna laddas i fodralet mellan varven blir den sammanlagda batteritiden upp till 30 timmar.

Laddningsfodralet kan laddas över Qi och Lightning och det stödjer Apple MagSafe. Nya AirPods kostar 2095 kronor i Sverige och släpps 26 oktober.