Apple i topp bland Swedroids mobila besökare

Toppar Swedroids mobila besöksstatistik 2021

Postat:
06:23 - 2021-12-21
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
112
Att Swedroid är en sajt baserad på Googles globalt sett marknadsledande mobila operativsystem Android har nog ingen missat. I Sverige har dock Apple och dess ikoniska Iphone en unik och mycket stark ställning bland konsumenterna, och detta kan vi även se avspeglat i Swedroids besöksstatistik.
Trots att Swedroid alltså är en utpräglad Androidsajt ser vi att Apple med strax över 41 procent av besöken är den mest förekommande tillverkaren bland våra mobila besökare, före Samsung med 33 procent och Huawei med strax över 8 procent.

Hela topp 10-listan är som följer, avrundat till närmaste tiondel:

  1. Apple (41,2 %)
  2. Samsung (33,0 %)
  3. Huawei (8,1 %)
  4. OnePlus (4,4 %)
  5. Sony (3,2 %)
  6. Xiaomi (3,1 %)
  7. Okänd (2,0 %)
  8. Motorola (1,4 %)
  9. Google (1,0 %)
  10. Nokia (0,5 %)

Vi på Swedroid är minst sagt glada att se ett så stort intresse för Android och Androidrelaterade nyheter och diskussioner även från de som har valt Apples produkter snarare än något med Android under skalet.

Vi gissar att det är en god blandning av forna Androidanvändare som har gått över till Apple men som fortfarande vill hålla sig ajour med Android och av Iphoneanvändare som är nyfikna på att se vad den här sidan har att erbjuda. Men här kanske ni som läser detta kan bringa klarhet: Hur kommer det sig att Apple har en så stor närvaro på en Androidsajt? Dela med er i kommentarerna!

Oavsett vad skälen må vara så känns det som att det finns en hel del öppenhet och intresse för vad som finns på den andra sidan staketet, i det andra ekosystemet.