Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Apple introducerar Iphone 8, Iphone 8 Plus och Iphone X

Postat:
20:43 - 2017-09-12
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Apple har nyss presenterat sina nya Iphones och för första gången är de tre till antalet: Iphone 8, Iphone 8 Plus och specialupplagan Iphone X som vi återkommer till. Vi kommer nu ta en traditionsenlig titt på konkurrensen och kikar på den hårdvara Apple satt ihop för 2017.
De nya telefonerna ser i stort ut som föregångarna men metallen har ersatts med glasbakstycken för att möjliggöra trådlös laddning. Apple har faktiskt satsat på den öppna Qi-standarden, så alla certifierade Qi-produkter bör fungera med enheterna. Hörlursutgång saknas inte oväntat även i år.

Skärmstorlekarna för Iphone 8 och Iphone 8 Plus är samma som förut, det vill säga 4,7” respektive 5,5”. De erbjuder True Tone-tekniken från Ipad Pro, vilket innebär att skärmens färgåtergivning kan förbättras beroende på ljuset i rummet. Upplösningarna tycks vara intakta – 750 x 1334 pixlar för Iphone 8 och 1080p för Iphone 8 Plus. Panelerna stödjer alltjämt 3D Touch.

Apples nya chipp, A11 Bionic, är sexkärnigt. Lågenergiklustret erbjuder upp till 70 procent högre prestanda än fjolårets A10 Fusion, medan de två prestandakärnorna är 25 procent snabbare. Grafikdelen är 30 procent mer kraftfull och kan erbjuda lika hög prestanda som förra GPU:n, men med halverad strömförbrukning. Chippet har 4,3 miljarder transistorer vilket kan jämföras med 5,5 miljarder i Huawei Kirin 970.

Kamerorna har länge varit en stor del av Iphones och dessa har naturligtvis även förbättrats. Iphone 8 har en ensam 12MP-sensor som är större och erbjuder optisk bildstabilisering. Ljusinsläppet sägs ha utökats med 83 procent. Plus-modellen har återigen dubbla kameror vilka har bländartalen f/1,8 respektive f/2,8. Ett nytt läge kallat ”Portrait Lighting” gör att ljussättningen kan justeras för porträtt. Det finns endast i Plus-modellen.

Phil Schiller hävdar att Iphone 8 erbjuder den bästa videoinspelningen någonsin i en smartphone. Det går att spela in 4K-video @ 60fps och 1080p-video @ 240fps. Telefonerna har designats med förstärkt verklighet, ”augmented reality”, i åtanke. Kamerorna, accelerometern och gyron har optimerats för ändamålet.

Övriga specifikationer inkluderar fingeravtrycksläsare (Touch ID), LTE-A, Bluetooth 5.0, stereohögtalare och vatten- och dammtålighet (IP67 som sist?). Stereohögtalarna kan enligt utsago nå en 25 procent högre ljudnivå och en djupare bas. Telefonerna har en ny videoavkodare som ger högre bildhastigheter för video.

Iphone 8 och Iphone 8 kommer att gå att förbeställa från och med 15 september, vilket även bör gälla för Sverige. Den mindre modellen kostar 7 995kr med 64GB lagring och 9 695kr med 256GB, medan Iphone 8 Plus går på 9 095kr (64GB) respektive 10 795kr (256GB).

Aktuellt

Här är alla officiella uppgifter om till synes prisvärda OnePlus 6.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy S9
Sony Xperia XZ2 Compact
Sony Xperia XZ2
Samsung Galaxy S9 Plus
Google Pixel 2
Google Pixel 2 XL
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Visar du batteriprocent i din smartphone?
 2. HMD Global får 100 miljoner USD i ytterligare finansiering
 3. Sony: Vi har inte förbättrat våra smartphones tillräckligt snabbt
 4. Rapport: Essential Phone 2 läggs ned, Andy Rubins företag till salu
 5. Nu finns Google Family Link i Sverige
 6. Samsung kan återvända till Wear OS och släppa ny Androidklocka

Mest läst

 1. Samsungs senaste reklam för Galaxy S9 gör narr av Apple
 2. Visar du batteriprocent i din smartphone?
 3. Nu finns Google Family Link i Sverige
 4. Exakt vad YouTube Premium och YouTube Music innebär för Google Play Music-prenumeranter
 5. Google och LG tillkännager världens mest högupplösta OLED-panel för VR
 6. Sony: Vi har inte förbättrat våra smartphones tillräckligt snabbt

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Visar du batteriprocent i din smartphone?

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons