Apple introducerar vattentåliga Iphone 7 och Iphone 7 Plus [Konkurrensen]

Postat:
20:51 - 2016-09-07
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
448
Apple har presenterat sina nya telefoner ikväll – Iphone 7 och Iphone 7 Plus. Två av de största nyheterna är vattentålighet (IP67) och stereohögtalare. Designen är mer eller mindre intakt och enheterna består fortfarande av metall. En skillnad är antennbanden, vilka är mer diskreta och löper längs botten och toppen av bakstycket.
En annan förändring av konstruktionen är att 3,5mm-jacket fått stryka med, precis som rykten envist hävdat. Musiklyssning behöver således ske via Lightning-porten eller trådlöst. Apple skickar med ett par Lightning-hörlurar och en adapter så traditionella 3,5mm-hörlurar kan utnyttjas.

Hemknappen med tillhörande fingeravtrycksläsare har gjorts om – den går inte längre att trycka ned utan fungerar ungefär som en kapacitiv tangent, med vibrationsfeedback och stöd för 3D Touch.

iphone7plus-lineup

Vad har då Apples nya Iphones för kameror? Iphone 7 erbjuder en 12MP-kamera med optisk bildstabilisering, fyra LED-blixtar och bländartalet f/1,8. Sensorn presterar enligt Apple bra i dunkel med 50 procent större ljusinsläpp än föregångaren. Kameran ska även vara 60 procent snabbare och 30 procent mer energieffektiv.

Plus-modellen har begåvats med dubbla bakre 12MP-kameror i stil med Huawei P9 och LG V10. Det möjliggör bland annat 2x optisk zoom och bokeh-effekter (som i HTC One M8). Kamerorna kan användas separat – ena fungerar som en standardkamera medan andra sensorn har en närmare, snävare vinkel. Båda modellerna erbjuder en 7MP-kamera på framsidan. Mjukvaran stödjer RAW-formatet.

apple-iphone-7-bild-7

Skärmarna är fortfarande 4,7” respektive 5,5” stora och även upplösningarna är intakta (1334 x 750 för Iphone 7 och 1080p för Plus-modellen). Färgomfånget har dock utökats och likaså ljusstyrkan, med 25 procent. Båda panelerna stödjer naturligtvis 3D Touch som tidigare, det vill säga att du kan trycka hårdare för att få upp exempelvis nya menyer och förhandsvisningar.

Chippet består av Apples egna A10 Fusion med 64-bitarsteknik och fyra processorkärnor, vilket är 40 procent snabbare än A9 i Iphone 6s. Även grafikdelen är ny och den erbjuder 50 procent högre prestanda, samtidigt som den är betydligt mer strömsnål. Som kuriosa kan nämnas att grafikdelen är 240 gånger mer kraftfull än den i ursprungliga Iphone och processorn har 120 gånger högre prestanda.

Apple utlovar avslutningsvis bättre batteritid, cirka 2-3 timmar mer än föregångarna. Telefonerna kör IOS 10 – ett operativsystem som går att läsa mer om i vår genomgång från i somras. Iphone 7 och Iphone 7 Plus (32GB / 128GB / 256GB lagring) släpps 16 september i USA.

apple-iphone-7-bild-5

Mest kommenterat

 1. Vilka strömningstjänster har du tillgång till?
 2. Google slår tillbaka mot Sonos
 3. Här är Motorola X30 Pro – första telefonen med 200MP
 4. Samsungs nya smartklockor Watch 5 och Watch 5 Pro erbjuder temperatursensor
 5. Samsung släpper beta av Android 13 och One UI 5 för Galaxy S22
 6. Google inleder kampanj för att få Apple att implementera RCS

Mest läst

 1. Google slår tillbaka mot Sonos
 2. Samsungs nya smartklockor Watch 5 och Watch 5 Pro erbjuder temperatursensor
 3. Oppo och OnePlus stäms av Nokia, säljförbudet i Tyskland kan sprida sig
 4. Motorola smygpresenterar nya Razr
 5. Här är Motorola X30 Pro – första telefonen med 200MP
 6. Google inleder kampanj för att få Apple att implementera RCS

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilka strömningstjänster har du tillgång till?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om