Apple introducerar Watch Series 6 och den mindre kostsamma Watch SE [Konkurrensen]

Postat:
20:58 - 2020-09-15
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
60

Apple har under kvällen presenterat två nya smartklockor: Watch Series 6 och den mindre kostsamma Watch SE. Största nyheten i Series 6 är möjligheten att mäta syremättnaden i blodet.

Designen är samma som för föregångaren, men det finns nya färger och materialval för konstruktionen och nya armband. Syremättnaden mäts på 15 sekunder, med periodvisa kontroller under natten för de som sover med klockan på.

Enheten drivs av det snabbare och mer energieffektiva chippet S6. Det finns stöd för 5GHz Wi-Fi och klockan laddare 20 procent snabbare. Enligt Apple är den ständigt aktiva panelen hela 2,5 gånger ljusare än i förra modellen. En höjdmätare mäter kontinuerligt höjden över havet under dagen. Höjdmätaren ska ha en precision på cirka 30cm.

Klockan levereras utan laddare, vilket även ser ut att gälla höstens nya Iphones. De allra flesta har redan en laddare och att inte inkludera en laddare i varje kartong minskar mängden e-avfall markant, samtidigt som det förstås innebär en något lägre kostnad för Apple.

Apple Watch Series 6 har ett pris på mellan 4495 – 8895 kronor beroende på val för boett och armband.

Apple Watch SE

Apple Watch SE är en snäppet mindre kostsam smartklocka, med ett svenskt instegspris på 3195 kronor. Klockan kan inte mäta syremättnaden, saknar ständigt aktiv panel och erbjuder chippet S5 istället för det förbättrade S6.

Watch SE har annars samma grundläggande funktionalitet som Series 6, med samma gyroskop, accelerometer, höjdmätare och kompass. Skärmen är lika stor som i Series 6 och även SE kör WatchOS 7. Klockans armband är kompatibla med alla armband för Apple Watch.