Apple jagar Samsungs Galaxy-serie, Tab 10.1 snart borta igen?

Postat:
21:21 - 2011-08-18
Skribent:
| Henrik
Kommentarer:
137

Situationen mellan Apple och Samsung som vid det här laget mer eller mindre kan liknas vid en cirkus fortsätter, och igår fick vi veta att säljstoppet för Samsung Galaxy Tab 10.1 är upphävt i alla EU-länder förutom Tyskland. Samtidigt har holländska Webwereld rapporterat om att Apple inte bara är ute efter 10.1-enheten, utan rättare sagt hela Samsungs Galaxy-serie.

Den här gången handlar det dock inte (såvitt jag förstår) om mönsterskydden som resulterade i ett kort säljförbud för 10.1-enheten, utan en serie patentbrott som Apple anser att Samsung har begått. Man vill således stoppa försäljningen av Galaxy Ace, Galaxy S och Galaxy SII, både Galaxy Tab 7 och 10.1 samtidigt som ännu fler produkter ur Galaxy-serien nämns längs med anmälan.

Apple kräver enligt texten att Samsung bland annat slutar tillverka, lagra, distribuera och sälja dessa enheter till underleverantörer i EU. Dessutom uppmanas man att skicka ut ett brev till dessa underleverantörer och dess återförsäljare med order om att ta bort påverkade enheter ur lager inom 14 dagar då de annars riskerar att bryta emot samma patentbrott som Samsung själva. Domstolen som hanterar ärendet ska fatta ett beslut den 15 september, och skulle de döma i Apples fördel innebär det att säljförbudet som tidigast startar den 13 oktober – alltså inte speciellt långt fram i tiden.

Vad det innebär är att det numera upphävda försäljningsförbudet snart kan vara tillbaka igen, och då med råge. Att det hela är otroligt löjligt är det nog inte bara jag som tycker, och ärligt talat – varför inte lösa det genom en hederlig duell som på den gamla goda tiden?

Vill ni läsa ursprungsartikeln så finns den översatt till svenska här då den föga förvånande är skriven på holländska. Givetvis är vi nyfikna på att höra vad ni anser om detta – berätta med en kommentar eller två!

Tipstack till Oskar!

Genom IDG

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy Tab 10.1 (16GB/WiFi) på Prisjakt just nu: