Apple sägs presentera nästa Iphone 10:e september [Konkurrensen]

Ny generation av Androids största konkurrent på gång

Postat:
10:28 - 2013-08-11
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
91

Vilken årstid bjuder egentligen på störst nyheter i mobilvärlden – våren eller hösten? Oavsett svaret ser det ut att bli en fullspäckad mobilhöst med påkostade modeller i toppskiktet från de flesta stora aktörer på marknaden. Den fjärde september presenterar Sony sannolikt Honami – en mobil med ovanligt avancerad kamera. Samma dag har Samsung bjudit in till presskonferens för att offentliggöra nya megafonen Galaxy Note 3.

Andra påkostade telefoner som är på gång nu i höst är Sony Xperia Z Ultra, LG G2, Nexus 5 (förhoppningsvis) och HTCs första phablet som förväntas heta One Max. Nu verkar det som att vi inom loppet av en månad även kommer få se en ny enhet som kör IOS – Androids största konkurrent bland mobiloperativsystemen.

Enligt källor AllThingsD varit i kontakt med kommer Apple presentera nästa generationens Iphone under ett evenemang den 10:e september, om en knapp månad. Telefonen, som ofta kallas Iphone 5S i teknikbloggosfären, sägs presenteras tillsammans med en slags budgetvariant av Apples telefon – Iphone 5C.

Apple offentliggjorde Iphone 5 den 12:e september förra året och mobilen började levereras i USA den 21:a samma månad. Releaseryktet kan alltså mycket väl stämma och nästa Iphone kommer köra IOS 7 – en uppdatering som innebär den första stora visuella omdaningen av Apples gränssnitt sedan starten. Vad tror ni om Apples chanser att rå på Androidtsunamin?