Apple krävde $2 miljarder av Samsung, fick $119 miljoner

Resultatet av senaste dusten i rätten

Postat:
12:04 - 2014-05-03
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Alldeles i slutet av mars började två av mobilvärldens giganter återigen käbbla i rätten. Apple krävde cirka två miljarder dollar av Samsung, som enligt amerikanska tillverkaren har inkräktat på patent och kopierat funktioner. Samsung tyckte å sin sida att det är Apple som stått för plagieringen.
Efter tre dagars överläggningar har nu juryn i San Jose fällt domen i målet. Samsung behöver betala drygt 119 miljoner dollar till Apple, på grund av två patent. Första patentet gäller öppnandet av en låsskärm med en sveprörelse (slide-to-unlock) medan andra patentet har med kontextuella hyperlänkar att göra – alltså funktioner som finns i nästan varenda Androidmobil och inte bara i Samsung-enheter.

En av telefonerna som enligt juryn inkräktar på patenten är Galaxy Nexus. Det är en mobil som kör Googles original-Android och inte Samsungs egna mjukvara. Juryn ansåg samtidigt att Apple inkräktat på ett Samsung-patent och dömer amerikanska företaget att betala 158 400 dollar i skadestånd.

Galaxy S3 blev den mest kostsamma telefonen för Samsung. Juryn gav Apple rätt till drygt 52 miljoner dollar bara på grund av att Galaxy S3 har funktionen som gör adresser och telefonnummer till klickbara länkar.

Apple må ha fått ett markant lägre skadestånd än vad de begärt men ser naturligtvis domen som en vinst. Apple menar att det återigen bevisats att Samsung med flit stulit idéer och kopierat funktioner.

We are grateful to the jury and the court for their service. Today’s ruling reinforces what courts around the world have already found: that Samsung willfully stole our ideas and copied our products.

We are fighting to defend the hard work that goes into beloved products like the iPhone, which our employees devote their lives to designing and delivering for our customers.

– Apple

Mest kommenterat

 1. Huaweis överklagande misslyckas, får inte bygga svenskt 5G-nät
 2. Har du en foldable?
 3. Netflix kan börja släppa nya avsnitt veckovis istället för hela säsonger samtidigt
 4. Xiaomi Smart Band 7 får ett pris på 599 kronor
 5. MKBHD visar upp Nothing Phone 1
 6. Nothing Phone kommer säljas via inbjudningssystem, kan erbjuda Snapdragon 778G+

Mest läst

 1. Rapport: Samsung har 50 miljoner telefoner i lager – för många
 2. Microsoft har lanserat Defender för mobiler och datorer
 3. Google fortsätter fruktlösa försöken att få Apple att använda RCS
 4. Har du en foldable?
 5. Samsungs senaste mobil har 6000mAh
 6. Tips: Googles lösenordshanterare kan nu nås genom genväg på hemskärmen

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har du en mobil med vikbar skärm?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om