Apples ”dynamiska ö” här för att stanna, alla nya Iphones påstås erbjuda finessen nästa år

Postat:
13:08 - 2022-09-19
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
13

Pro-modellerna av Iphone 14 har frontkameran och Face ID i skärmen med en smal remsa av skärmyta ovanför, samt ett nytt aviseringssystem kallat ”Dynamic Island” med utgång från sensorerna i statusfältet.

Enligt Ross Young är ”Dynamic Island” här för att stanna, då Apple förväntas överge det klassiska sensorjacket helt nästa år till förmån för den nya implementeringen. Young hävdar samtidigt att instegsmodellerna av Iphone 15 kommer ligga kvar på 60Hz uppdateringsfrekvens, fastän de får ”Dynamic Island”.

Apple är till skillnad mot Samsung sällan en hårdvarupionjär som trycker utvecklingen framåt, då företaget brukar vänta i flera år tills tekniken mognat och är beprövad. Därför dröjer det sannolikt innan Apple gör sig av med sensor-öarna och lägger sensorerna under skärmen.

Eftersom ansiktsigenkänningen numera är så inpräntad i Iphones och dessutom får Apples telefoner att sticka ut i mängden, är det kanske även mindre sannolikt att Apple planerar att återgå till ”Touch ID” med fingeravtrycksläsare under skärmen.

Eventuellt kommer Androidtillverkare inspireras och försöka göra statusfältet mer interaktivt som svar på Apples påhitt, även om det återstår att se.

Vidare läsning: Apples ”dynamiska ö” – en gimmick eller något Android borde ta efter?