Apples offensiv mot Android fortsätter, vill förbjuda en lång rad HTC-enheter samt Samsung Galaxy S3 i USA

Postat:
10:52 - 2012-06-07
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
83

Amerikanska Apple som allt mer börjar likna ett patenttroll vill nu hindra en lång rad HTC-enheter, däribland One-serien, från att importeras till USA. Tillverkaren anser att HTC inkräktar på ett patent angående hyperlänkar. Just det patentet var även en av anledningarna till att Apple ville förbjuda försäljningen av Galaxy Nexus tidigare i år.

HTC anser att de kringgått det patentet genom att ändra hur länkar skapas och hanteras. Apple säger dock att deras patent rör all data som ger en meny med flera alternativ i retur. 

Som en bonus har Apple även passat på att försöka stoppa Samsung Galaxy S3 från att nå USA. De anser att även S3:an inkräktar på detta hyperlänkspatent, på ”slide-to-unlock”, automatiskt avslutande av ord, samt metoder för universella sökningar.

Det är dock just för hyperlänkarna och sökningen som Apple vill få Samsungs flaggskepp stoppat, då de tycker funktionerna inkräktar på virtuella röstassistenten Siri.

Förmodligen kommer de här skrämseltaktikerna inte leda till särskilt mycket den här gången heller utan mest gynna advokater och i slutändan vara en nackdel för konsumenter. För att få fram hela långa patentföljetongen i androidvärlden kan man besöka vår patentkategori.

Tack till alla som tipsat! Genom AC

Processor: 1,5GHz quad-core
Plattform: Tegra 3
RAM: 1GB
Skärm: 4,7" / HD / 312PPI
Skärmtyp: Super LCD2
Kamera: 8MP