Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Apptips: Reachability Cursor gör det enklare att använda stora mobiler med en hand

Postat:
13:25 - 2019-01-02
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Våra smartphones blir allt större och mer avlånga. Tillverkare som Samsung och Huawei har länge försökt göra det enklare att nå allt med en hand, genom att exempelvis låta användare krympa hela gränssnittet.
Samsungs nya Pie-baserade gränssnitt, One UI, har som grundtänk att objekt ska vara lättare att nå. Det pågår dessutom en allmänt trend där viktiga flikar och knappar flyttas till botten av gränssnittet i appar, efter att tidigare ha legat högst upp.

Vissa tillverkare har implementerat stöd för gester över fingeravtrycksläsaren, så den exempelvis kan användas för att dra ned rullgardinsmenyn. Trots detta kan det fortfarande vara svårt att nå allt utan fingergymnastik eller att behöva ändra grepp eller två händer.

Då kan ett verktyg som Reachability Cursor komma väl till pass. Genom ett svep inåt från skärmens ytterkant visas en muspekare som styrs med hjälp av en stor cirkel. Denna cirkel följer automatiskt tummen efter svepet. Ett tryck på cirkeln fungerar som ett tryck på skärmen, fast på den plats som muspekaren ligger på.

Cirkeln och muspekaren försvinner när användaren trycker på skärmen utanför cirkeln, eller efter en tids inaktivitet. Vi valde att bara låta den högra nedre kanten vara aktiv för gesten, så den inte krockar med sidomenyer. Appen är i ett mycket tidigt skede men fungerar redan bra på vår testenhet.

För att det hela ska fungera behöver Reachability Cursor ges tillgänglighetsaccess i Android. Vi ser inga tecken på fuffens, men de som har en enhet från exempelvis OnePlus eller Huawei kan stänga av alla internettrafik för appen innan för säkerhets skull.

Pro-versionen med fler funktioner och anpassningsmöjligheter kostar 42 kronor och köps inifrån appen.

Mest kommenterat

 1. Hur skyddar du din smartphone?
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Disney+ utökas med Star [Notis]
 4. Vissa Hangouts-användare har fått tillgång till Google Chat
 5. Qualcomm stäms i Storbritannien, anses ha drivit upp smartphonepriserna
 6. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla

Mest läst

 1. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Spotify testar ny biblioteks-vy i Androidappen
 4. Samsung börjar erbjuda fyra års säkerhetsuppdateringar
 5. Disney+ utökas med Star
 6. Hur skyddar du din smartphone?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du skal till din primära mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om