Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Apptips: Solid Explorer är en suverän filhanterare för Android

Postat:
13:34 - 2019-01-14
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Alla har inte användning av en filhanterare men för vissa är det ett måste. Android erbjuder numera en inbyggd filhanterare vilken dock är begränsad. Ett flertal tillverkare inkluderar mer kompletta motsvarigheter som exempelvis Huawei och OnePlus.
Fördelen med att bekanta sig med en tredjepartsapp är att den går att använda oavsett märke på mobilen. Det finns även klienter i Play Store som klår det mesta av vad tillverkarna har lyckats sätta ihop, gällande både användarvänlighet och funktionalitet.

Solid Explorer har varit ett av de bättre alternativen för Android i snart sju år. Appen släpptes inledningsvis som en öppen beta men utvecklaren började därefter ta betalt. En helt ny moderniserad version gavs ut för några år sedan och Solid Explorer håller fortfarande fanan högt.

Det finns inbyggt stöd för komprimerade format som RAR, ZIP, 7ZIP och TAR (inklusive de som är krypterade). Solid Explorer kan även hantera FTP och SFTP, samt WebDav och SMB. Användare som har rootaccess kan dra fördel av det.

I övrigt finns det funktionalitet så det räcker och blir över. Vi uppskattar även temastödet: appens utseende kan anpassas, som färger och ikoner. Det går att använda Solid Explorer gratis i två veckor. Ifall appen köps under prövoperioden är priset 20 kronor. Förslag på fler bra filhanterare välkomnas i kommentarsfältet!

Mest kommenterat

 1. Hur skyddar du din smartphone?
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Disney+ utökas med Star [Notis]
 4. Vissa Hangouts-användare har fått tillgång till Google Chat
 5. Qualcomm stäms i Storbritannien, anses ha drivit upp smartphonepriserna
 6. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla

Mest läst

 1. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Spotify testar ny biblioteks-vy i Androidappen
 4. Samsung börjar erbjuda fyra års säkerhetsuppdateringar
 5. Disney+ utökas med Star
 6. Hur skyddar du din smartphone?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du skal till din primära mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om