Apptips: Solid Explorer är en suverän filhanterare för Android

Postat:
13:34 - 2019-01-14
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
39

Alla har inte användning av en filhanterare men för vissa är det ett måste. Android erbjuder numera en inbyggd filhanterare vilken dock är begränsad. Ett flertal tillverkare inkluderar mer kompletta motsvarigheter som exempelvis Huawei och OnePlus.

Fördelen med att bekanta sig med en tredjepartsapp är att den går att använda oavsett märke på mobilen. Det finns även klienter i Play Store som klår det mesta av vad tillverkarna har lyckats sätta ihop, gällande både användarvänlighet och funktionalitet.

Solid Explorer har varit ett av de bättre alternativen för Android i snart sju år. Appen släpptes inledningsvis som en öppen beta men utvecklaren började därefter ta betalt. En helt ny moderniserad version gavs ut för några år sedan och Solid Explorer håller fortfarande fanan högt.

Det finns inbyggt stöd för komprimerade format som RAR, ZIP, 7ZIP och TAR (inklusive de som är krypterade). Solid Explorer kan även hantera FTP och SFTP, samt WebDav och SMB. Användare som har rootaccess kan dra fördel av det.

I övrigt finns det funktionalitet så det räcker och blir över. Vi uppskattar även temastödet: appens utseende kan anpassas, som färger och ikoner. Det går att använda Solid Explorer gratis i två veckor. Ifall appen köps under prövoperioden är priset 20 kronor. Förslag på fler bra filhanterare välkomnas i kommentarsfältet!