Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Är det viktigt för dig att din telefon kör senaste versionen av Android och i så fall varför?

Postat:
11:24 - 2013-07-17
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Att de som är intresserade av Android och mobiltelefoner tycker om att få nya versioner av plattformen och fler finesser är förstås inte konstigt alls. Det kan vara en del av intresset att utforska nyheter och se fram emot kommande uppdateringar. Att få en större uppdatering till sin telefon kan i bästa fall bli en tidig julafton.

Samtidigt är det kanske inte alltid vi vet exakt varför vi vill ha den senaste versionen av Android. Ett Androidfan nämnde på Twitter hur ingen av personens vänner kunde förklara precis vad det var med Android 4.2 som gjorde att de ville ha det och var upprörda över att de inte fick det.

Uppdateringar kanske på så vis ibland är något vi delvis vill ha för sakens skull? En del Androidanvändare har berättat att de till och med tänker byta plattform på grund av bristen på uppdateringar. Dessa uppdateringar blir då nästan något abstrakt som inte har med faktiska funktioner och finesser att göra, utan något som bara anses vara bra och som skall komma regelbundet.

Tillverkaranpassade gränssnitt som Sense, TouchWiz och Sony UX har till exempel egentligen ett större antal funktioner när de är baserade på Android 4.1 än vad Android 4.2 har i sitt originaltillstånd. I en del mindre lyckade fall upplever vissa rentav att telefoner blivit sämre efter en uppdatering och att enheten var snabbare tidigare.

google-play-services

Google har senaste åren försökt minska behovet av uppdateringar till nya Androidversioner. Allt fler appar som tidigare var inbyggda delar av systemet ligger nu separat i Play Store och kan uppdateras snabbt och kontinuerligt därifrån. Mycket Androidfunktionalitet ligger dessutom numera i Google Play Services – under Google I/O visade sökjätten hur Android kan uppdateras utan att plattformen får ett nytt versionsnummer.

Naturligtvis bör tillverkare kontinuerligt uppdatera och förbättra sina telefoner och frustration över bristen på uppdateringar är fullt berättigad. Men kanske är det inte alltid svart och vitt? Hur ser du på uppdateringar? Är det viktigt för dig att alltid köra senaste versionen av Android så snabbt som möjligt? Vad är det i så fall som lockar? Är det för att du tycker telefonen kommer bli så mycket bättre än tidigare eller beror det mest på intresset och att det är kul med nyheter? Diskussion kring firmwareuppdateringar och nya Androidversioner välkomnas nedan.

Mest kommenterat

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Sonys aptitretare inför evenemanget nästa vecka
 3. Vilken Androidversion har din telefon?
 4. Nokia introducerar X20 och X10 med tre års uppdateringar
 5. Sista uppdateringen av Google Play Music gömmer appen
 6. Swedroids fyndtipsfredag (v14)

Mest läst

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Google-experiment visar vad som finns rakt på andra sidan jorden
 3. Samsung TV Plus kommer till Norden
 4. Hur skickar du främst meddelanden med din smartphone?
 5. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 6. Swedroids fyndtipsfredag (v14)

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Androidversion har din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om