Är du märkestrogen? [Undersökning]

Postat:
04:34 - 2012-12-01
Skribent:
| Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
181


När det gäller prylar som telefoner och tablets, ofta dyra enheter som hänger med i många år och används flitigt dagligen, så är det lätt hänt att man mer eller mindre medvetet bildar sig en slags tillhörighet. För somliga är det mjukvaran, operativsystemet som är klistret som håller oss trogna, men många fäster sig även vid hårdvaran och en viss tillverkare.

Detta brukar i dagligt tal ibland kallas ”fanboybeteende” och vi ser dagligen prov på det runtom på nätet och även precis runt hörnet på vårt eget forum. Ofta ligger det några korn av sanning och rationalitet bakom användarnas beslut att vara en viss tillverkare trogen, men minst lika ofta handlar det om ren subjektivitet, vana och ovilja att ändra på sig.

Vi på redaktionen är lite av en tillverkares mardröm då vi är ytterst otrogna vad gäller märke och hårdvara. Vi försöker alltid välja den enheten som just för tillfället ger oss mest och bäst av det vi vill ha – till bäst pris, om det finns flera likvärdiga alternativ att välja mellan.

Vi vet dock att många tänker annorlunda och gärna väljer exempelvis en till HTC om deras föregående HTC var till belåtenhet. De ”kan” telefonen och gränssnittet och de känner att de vet vad de får. Inte minst är detta en trygghet då det ofta handlar om en utgift på uppåt, eller över, 5 000 kronor och en enhet som man skall använda och förhoppningsvis trivas med dagligen i ett par års tid.

Vi bollar således över frågan till er; är ni märkestrogna? Om inte; hur väljer ni era prylar? Om ni är trogna; vilket märke är det som gäller, och varför?
 

Är du märkestrogen då det gäller prylinköp?

  • Nej. Jag väljer alltid det som för tillfället ger mig mest för mina pengar. Märket kvittar. (58%, 2 174 röster)
  • Mja, till viss del. [Berätta i kommentarerna] (22%, 834 röster)
  • Japp. Jag vet vad jag tycker om och jag vet vilken tillverkare som kan leverera detta. (19%, 711 röster)

Antal som röstat: 3 719

Loading ... Loading ...