Är HTC på väg att lansera sin första mobil med 3D-display – HTC Evo 3D?

Postat:
10:53 - 2011-03-19
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
46

Längs frontlinjen för mobilteknologi kan för tillfället två trender tydligt urskiljas: dels flerkärniga processorer, och dels autostereoskopiska skärmar – det vill säga displayer som klarar av att visa 3D-bilder utan glasögon. Kraftfullare processorer är det inte många som invänder emot, men vissa har svårt att se någon egentlig mening med 3D-skärmar och avfärdar dem som en gimmick.

Nintendo 3DS är sannolikt den bärbara enhet de flesta förknippar med autostereoskopiska skärmar, men LG har både mobilen Optimus 3D och surfplattan Optimus Pad i sortimentet, och nu verkar det som att även jätten HTC kommer hoppa på 3D-tåget. För enligt specifikationer som läckt ut innan CTIA-mässan i Florida nästa vecka, kommer HTC att lansera monstermobilen Evo 3D – vilken har en autostereoskopisk 4.3-tumsskärm med qHD-upplösning (540×960).

HTC Evo 3D kommer enligt utsago att släppas genom operatören Sprint i USA, och det återstår att se ifall den även kommer till Sverige. Om man ser tillbaka på hur HTC agerat tidigare, dyker den förmodligen upp i Europa så småningom under ett annat namn, och med vissa smärre förändringar. Det har påpekats att HTC Evo 3D mycket väl kan vara en amerikansk variant av HTC Pyramid som vi skrev om häromdagen, då de två enheterna tycks vara nära besläktade.

HTC Evo 3D sägs ha ett rejält batteri på hela 1730 mAh, och likt vissa andra nya telefoner i toppskiktet som exempelvis Motorola Atrix, kommer Evo 3D vara utrustad med 1GB RAM. Även de övriga specifikationerna imponerar:

  • Android 2.3 med användargränssnittet Sense
  • Dubbelkärnig 1.2GHz-processor, Qualcomm Snapdragon (MSM8660)
  • En Dubbla 5MP-kameror på baksidan som klarar av att fånga video i 3D
  • 1.3MP-kamera på framsidan
  • 4GB inbyggt flash-minne
  • HDMI-port som kan skicka ut video i 1080p

Vad tror ni läsare om HTC Evo 3D, och vad tycker ni generellt om 3D-skärmar? Är det en övergående trend, eller tycker ni att 3D är en spännande framtidsteknik? Och om det visar sig att även HTC Pyramid har en 3D-display, kommer det att påverka ert eventuella köp?

 

Genom Android and Me och BGR

Lägsta pris på LG Optimus 3D på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Desire HD på Prisjakt just nu: