Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Är Motorola Shadow Nexus Two? [Rykte]

Postat:
00:59 - 2010-01-18
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Att Google ämnar utöka telefonsortimentet som de säljer via sin portal vet vi redan – Nexus One är bara en i raden av så kallade ”supertelefoner” som Google vill saluföra för att vidare främja Android rent allmänt och ett standardbetonat gränssnitt med löpande uppdateringar i synnerhet. Gissingsvis har Goole oroats av utvecklingen där varje utvecklare tar Android och modifierar och ändrar så mycket att när det är dags för uppgraderingar så är det helt enkelt inte lönsamt för tillverkaren – som ju redan har fått betalt för telefonen – att lägga ner mer tid och perngar på att utveckla mjukvara till den.

Telefoner som säljs via Googles portal har därför en rad krav ställda på sig, som att de skall tillhöra det absoluta toppskiktet rent hårdvarumässigt samt att de skall levereras med en standardversion av Android, men gissningsvis även att tillverkaren förbinder sig att hålla telefonen uppdaterad under en viss tid. I utbyte mot detta får tillverkaren fördelen av att promotas av Google och de hundratals miljoner besökarna som passerar via och använder Googles olika tjänster varje dag.

Observera att detta är renderingar, inte officiella bilder från Motorola.

Vilken telefon som får äran att bli Nexus Two är förstås höljt i dunkel, men ett rykte säger att det handlar om Motorolas kommande värsting Shadow, även kallad Mirage. Shadow skall enligt rykten vara bestyckad med en kapacitiv skärm på 4.3 tum i WVGA-upplösning och 16 miljoner färger, ha ett fysiskt QWERTY-tangentbord, HDMI-port, en 8-megapixelkamera med HD-inspelning och en design som i grunden följer samma formspråk som föregångaren Droid/Milestone.

Googles Andy Rubin hintade i en intervju nyligen att en enterprise-version av Nexus One kunde vara på väg, vilken skulle vara utrustad med bland annat ett fysiskt tangentbord, och Google har sjävla sagt att Nexus-serien på intet vis är begränsad till bara en tillverkare.

Avslutningsvis sägs Motorola Shadow vara endast 9 millimeter tjock, men det låter förstås fullkomligt orimligt för en telefon med ett fysiskt utskjutbart tangentbord, varför vi placerar den uppgiften under kategorin ”för bra för att vara sant”.
 

Via GSM Arena. Tipstack till Mist.

Mest kommenterat

 1. Google Assistant och rutiner fungerar nu i Sverige
 2. Nya Motorola Moto G Plus erbjuder 5G för 3990 kronor
 3. OnePlus presenterar sina första ”true wireless”-hörlurar 21 juli
 4. Specifikationerna för OnePlus Nord enligt rykten
 5. Hur många appar har du på din mobil idag?
 6. Diagnostik-app från OnePlus kan mäta batteri-hälsan

Mest läst

 1. Google Assistant och rutiner fungerar nu i Sverige
 2. Specifikationerna för OnePlus Nord enligt rykten
 3. Använder du ROM eller rootåtkomst?
 4. Vilka specifikationer vill du se i ASUS ROG Phone 3?
 5. OnePlus Nord lanseras 21 juli
 6. Ryktesbilder på OnePlus Nord visar hålstanskamera

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur många appar har du på din telefon idag?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey