Arbetet med CyanogenMod 9 har inletts [Notis]

Postat:
13:38 - 2011-11-15
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
55

CM9

Igår kom ett rykte som viskade om att källkoden till Ice Cream Sandwich skulle publiceras den 16:e november. Redan senare samma dag fick vi dock en glad överraskning då Google började trycka ut den senaste androidversionens källkod till git-servrarna.

I och med att källkoden publicerats undrade vissa naturligtvis när CyanogenMod skulle släppa sin variant av Ice Cream Sandwich. CyanogenMod är en mycket populär anpassad version av Googles plattform som baseras på Androids källkod.

ROM:en stödjer i nuläget nära 70 olika modeller och för många som kör äldre androidenheter kan CyanogenMod vara enda chansen att få Ice Cream Sandwich. Inte för att vi hade några tvivel, men igår twittrade Cyanogen att de inlett arbetet med CyanogenMod 9.

Han skriver skämtsamt att vi ska återkomma om två månader, så de som väntar på CM9 får nog hålla sig till tåls ett tag. Det dyker dock sannolikt upp alfa- och betaversioner av CyanogenMod 9 mycket tidigare än så. Är det några som kommer lägga in CM9 på sin Android så fort ROM:en släpps?

Lägsta pris på Samsung Galaxy Note på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation XL på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu: