Archos Android-tablet avslöjad

Postat:
07:00 - 2009-09-02
Skribent:
Eric N
Kommentarer:

archos-5-android-rm-eng-600

Archos nya mediaspelare vid namn ”Archos 5” skulle egentligen presenteras vid en mässa i Spanien den 15:e september, något vi tidigare rapporterat om här.  Nu har dock bilder på enheten läckt ut i förväg med en del annan intressant information:

Dels verkar prissättningen förvånsvärt bra, se prisuppgifter nedan, detta är dock förhandsuppgifter som bör tas med en nypa salt. Rent estetiskt ser enheten enkel och tilltalande ut, vi har inga exakta mått ännu, men det finns fog för att oroa sig över tjockleken, framför allt som enheten skall rymma en 2.5″ hårddisk. Inte sagt att enheten med flashminne skulle behöva vara lika tjock, det återstår att se om dessa tu enheter skiljer sig åt på denna punkt.

Om hemskärmen på bilderna reflekterar hur hemskärmen kommer att se ut i den slutgiltiga versionen, så har man gjort en del ändringar från vad vi är vana vid. Det finns dock ett par ikoner som vi känner igen från standardversionen av Android, till dessa hör: ”Contacts”, ”Emails” och ”Internet”. I övrigt verkar ”application drawer” som normalt huserar längst ned på skärmen flyttats upp till vänster och kännetecknas numera av en ikon med ett hus, detsamma gäller för notification bar med undantaget att ikonen i stället föreställer en pil och ligger uppe till höger.

En annan av bilderna visar hur enheten är ansluten till en dockningsstation, något som skulle kunna möjliggöra inspelning av TV-program.

Specifikationerna i övrigt är lockande, enheten bjuder på en 5″ skärm med 800×480 pixlars upplösning, en ARM Cortex-processor och hårdvaruacceleration av 3D-grafik. Den verkar dock sakna något fysiskt styrdon som kan lämpa sig för spel, sålunda är man förvisad till pekskärmen. Då enheten även kommer utrustad med en 3G-modul vore det intressant att veta om man även kan använda den som telefon, några sådana uppgifter har dock inte framkommit ännu.

Om Archos 5 har telefonfunktion, ger möjlighet att spela in TV-program och presterar väl i övrigt, så bjuder man på väldigt mycket för vad som verkar vara en liten peng. Det stora frågetecknet om enheten erbjuder telefonfunktionalitet är förstås batteritiden, minst 24h är nog ett krav för att man skall vilja ersätta sin telefon, utöver stora byxfickor.  Efter att ha sett bilderna – är ni månne spekulanter och kan ni tänka er att använda en så stor enhet som telefon?

Prisuppgifter:
16GB (Flash) – 293 USD
32GB (Flash) –  369 USD
120GB (2.5″ HDD) – 319 USD
500GB (2.5″ HDD) –  419 USD

Genom ArchosFans via Engadget

Archos har även lanserat en Market för sina Android-enheter här

Mest kommenterat

 1. Huaweis överklagande misslyckas, får inte bygga svenskt 5G-nät
 2. Vad gör du av dina gamla mobiler?
 3. Netflix bekräftar att det kommer en prenumeration med reklam
 4. Nothing Phone kommer säljas via inbjudningssystem, kan erbjuda Snapdragon 778G+
 5. MKBHD visar upp Nothing Phone 1
 6. Xiaomi Smart Band 7 får ett pris på 599 kronor

Mest läst

 1. Netflix bekräftar att det kommer en prenumeration med reklam
 2. Rapport: Samsung har 50 miljoner telefoner i lager – för många
 3. Google fortsätter fruktlösa försöken att få Apple att använda RCS
 4. Samsungs senaste mobil har 6000mAh
 5. Nothing Phone kommer säljas via inbjudningssystem, kan erbjuda Snapdragon 778G+
 6. Tips: Googles lösenordshanterare kan nu nås genom genväg på hemskärmen

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad gör du i regel av dina gamla mobiler?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om