Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Archos presenterar Gen10XS

Postat:
12:37 - 2012-08-22
Skribent:
Björn E
Kommentarer:

Archos är ett företag som i relativt skymundan släppt en mängd med Android-surfplattor som har haft svårt att riktigt konkurrera med plattor från till exempel Asus och Samsung. Detta är något man nu hoppas ändra med den nya Gen10XS-serien. Den första plattan som släpps är Archos 101 XS, en surfplatta som har en del intressanta specifikationer och tillbehör.

Archos 101 XS är som namnet antyder en tunn (8 mm) 10-tums surfplatta (den kommer följas av ARCHOS 97 XS och ARCHOS 80 XS senare i år). Upplösningen ligger på 1280×800 och den kommer med 16 GB flashminne samt stöd för mer via microSD (SDXC). Plattan drivs av en två-kärning OMAP 4470 på 1.5 GHz och en PowerVR SGX544 GPU. Internminnet ligger på 1 GB. Övriga utgångar är mikro-USB och mini-HDMI.

En intressant detalj är det 5 mm tjocka höljet som följer med. Det fästs vid surfplattan via magneter och innehåller även ett tangentbord.

Höljet fungerar även som ställ och docka. Förutom det medföljande höljet så kommer Archos även släppa en högtalardocka, en vanlig docka och ett fodral till Archos 101 XS.

Archos 101 XS kommer med Android 4.0 (ICS) men det utlovas en uppdatering till Android 4.1 (JB) under Q4 2012. Det rekommenderade priset för Archos 101 XS ligger på 3799 kronor och den kommer ut i handeln i början av oktober.

Stockholm – (August 22, 2012) – ARCHOS, testvinnande innovatör inom konsumentelektronik, är glada att tillkännage den nya Gen10 XS modellserien. ARCHOS 101 XS är en 10.1-tums surfplatta som endast väger 600 gram, är 8 mm tunn, och blir den första i den nya serie av extra tunna Android™-surfplattor som debuterar i mitten av september och följs av ARCHOS 97 XS och ARCHOS 80 XS senare under 2012.

Förutom att skapa en ny standard för tunna surfplattor, fortsätter ARCHOS att driva de tekniska gränserna med det innovativa Coverboard, ett unik magnetisk tangentbord utformat för varje surfplattemodell och erbjuder skydd, ett utfällbart stöd, dockning och underlättar att skriva. Coverboard ingår med varje surfplatta.

Hela Gen10 XS-linjen är Google™-certifierad, och levereras med Android 4.0 som ger full tillgång till Google Play™ med över 600 000 program. Sortimentet uppgraderas dessutom till Android 4.1 Jelly Bean under Q4 2012.

”Som pionjär på Android surfplattemarknaden strävar vi efter att ständigt driva de tekniska gränserna för surfplattor och användarupplevelser”, säger Henri Crohas, ARCHOS grundare och VD. ”Vi tar våra surfplattor till nästa nivå genom att släppa en helt ny design vilken omdefinierar begreppet tunn och samtidigt ger mer funktionalitet till ett bättre pris än alla aktuella Android-surfplattor på marknaden.”

Magnetisk Coverboard: 4 Steg före
Den ultratunna magnetiska Coverboard som medföljer alla Gen10 surfplattor tillåter användarna att skydda, ställa och docka surfplattan samt skriva med ett QWERTY-tangentbord i full storlek.

Skydd

Det 8 mm tunna skyddande höljet är fäst vid surfplattan med magneter. Det öppnas och separeras enkelt genom att vrida Coverboard och avslöjar det kompletta tangentbordet med magnetiska utfällbara stöd.

 Ställ

Ett magnetiskt guidat dockningssystem ger perfekt anpassning av tangentbordet, vilket eliminerar behovet av klämmor eller stativ. Det integrerade magnetiska utfällbara stödet håller surfplattan till Coverboard som en solid enhet, så att användarna bekvämt kan luta sig tillbaka och njuta av sin musik och sina filmer.

Docka

När Coverboard är dockad drivs den av surfplattan och ger flera timmar av produktivitet. Coverboard har också en DC in, så när den är ansluten till ett vägguttag på tangentbordet fungerar den som en docka och laddar surfplattan.

Versioner

Gen10 XS-serien är fullt utrustad med ett tunt membran QWERTY-tangentbord och en fullständig version av OfficeSuite Pro 6, (värde 129 SEK). Med detta kritikerrosade program kan du visa, skapa, redigera, skriva ut och dela Word-, Excel- och PowerPoint-filer samt öppna bifogade filer och läsa PDF-filer. Kombinerat med ett komplett QWERTY-tangentbord som också har integrerat Android-kortkommandon för direkt tillgång till de viktigaste av surfplatte-funktioner för den ultimata lösningen.

Spela vad som helst och dela trådlöst med ARCHOS Media Center
ARCHOS Gen10 XS surfplattor levereras med en skräddarsydd Media Center app för full HD-video, och ett komplett codec-paket, konvolut och meta-data för musik och video vilka delas trådlöst över ditt hemmanätverk. Dessutom har varje surfplatta en videokarusell med biblioteksliknande funktion för filmer, inklusive automatisk konvolutnedladdning och ett lättanvänt sökverktyg för att hitta titel, serie, skådespelare, underrubrik eller annan information. Andra mediacenterfunktioner är:
· Strömma trådlöst, hemfildelning och läsa media från extern lagring

· ARCHOS fjärrkontroll app

Äkta Android upplevelse

Archos Gen10 surfplattor är certifierade av Google och inkluderar full tillgång till Google Play™, inklusive DRM-stöd för nedladdning av böcker, musik och filmer.
· Play Apps och Spel: Över 600 000 appar och spel

· Play Music: Tillgång till miljoner låtar och artister

· Play Books: Mer än 4 miljoner böcker att välja ifrån

· Play Movies & TV: Tusentals filmer inklusive HD-titlar, nya releaser, prisbelönta filmer eller dina favoritklassiker

Drivs av en helt ren version av Android 4.0 Ice Cream Sandwich, vilket gör att Archos Gen10 surfplattor ger en renodlad Android™-upplevelse och som dessutom uppgraderas till Androids nästa OS, Android 4.1 Jelly Bean. Ytterligare funktioner är:
· 1.5 GHz smart multi-core processor och 1GB RAM

· Google’s suite av mobila applikationer inklusive Gmail™, Google Talk™, YouTube™ och Google+™

· Google Maps™ med Street View och Navigation

· Google Drive™ med 5GB fri molnlagring

Gen10 XS Series Tillbehör

Archos Gen10 XS-serien har ett sortiment av designade tillbehör inklusive en Högtalardocka, Dockningsstation och skyddande Fodral.
ARCHOS Högtalardocka: Den perfekta musikföljeslagaren till din Gen10 surfplatta kombinerar enkelt en snygg design med enastående ljud och snabb laddningsstation.

Archos Dockningsstation: En genial liten produkt där du kan ladda surfplattan samtidigt som den är en bra lösning för tittande. Det innehåller också USB-portar och ljudportar för enkel anslutning till en hårddisk och befintlig stereoanläggning.

ARCHOS Fodral: Ge skydd och är en lättburen lösning för surfplattan och Coverboard. De kommer att finnas i ett stort urval av färger och ytbehandlingar.

 Tillgänglighet

Den första surfplattan i Gen10 serien som släpps är ARCHOS 101 XS. Surfplattan är 15 procent tunnare än nya iPad3, väger endast 600 gram och är 8 mm tunn. Den kommer att finnas i butiker och på nätet med start början av oktober med ett rekommenderat pris på 3799 SEK.
Ytterligare specifikationer för ARCHOS 101 XS är:
· OMAP 4470 CPU med PowerVR SGX544 GPU

· 10.1-tums skärm med 1280 x 800 upplösning

· 16GB Flashminne

· Micro USB, MicroSD (SDXC upp till 64 GB), Mini HDMI

· WiFi, Bluetooth 4.0

Mer information: Archos.com (Gen10 XS saknas ännu men bör dyka upp inom kort)

Lägsta pris på Archos 101 G9 Turbo ICS 250GB på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Archos 101 G9 Turbo ICS 8GB på Prisjakt just nu:

Aktuellt

Här är alla officiella uppgifter om till synes prisvärda OnePlus 6.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy S9
Sony Xperia XZ2 Compact
Sony Xperia XZ2
Samsung Galaxy S9 Plus
Google Pixel 2
Google Pixel 2 XL
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Visar du batteriprocent i din smartphone?
 2. HMD Global får 100 miljoner USD i ytterligare finansiering
 3. Sony: Vi har inte förbättrat våra smartphones tillräckligt snabbt
 4. Rapport: Essential Phone 2 läggs ned, Andy Rubins företag till salu
 5. Nu finns Google Family Link i Sverige
 6. Samsung kan återvända till Wear OS och släppa ny Androidklocka

Mest läst

 1. Samsungs senaste reklam för Galaxy S9 gör narr av Apple
 2. Visar du batteriprocent i din smartphone?
 3. Nu finns Google Family Link i Sverige
 4. Exakt vad YouTube Premium och YouTube Music innebär för Google Play Music-prenumeranter
 5. Google och LG tillkännager världens mest högupplösta OLED-panel för VR
 6. Google har tagit bort betrodda platser från Smart Lock på vissa enheter

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Visar du batteriprocent i din smartphone?

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons