Årets Androidtelefon 2023 – Swedroidredaktionens val

Postat:
16:09 - 2023-12-28
Skribent:
| Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
39

Året går mot sitt slut, och precis som de tre föregående åren har det varit ett smått kaotiskt år på många vis. Även om världssituationen är minst sagt skakig så har vi under 2023 sett att smartphonemarknaden har rullat vidare som vanligt.

Även om man numera sällan ser några större kliv framåt på telefonmarknaden från ett år till nästa så har vi det här året bjudits på några guldkorn, såsom minstingen Asus Zenfone 10 som trots mindre mått än de flesta konkurrenterna lyckas bjuda på specifikationer av toppklass.

Även nykomlingen Nothing tog ett rejält steg framåt med Nothing Phone (2) som till skillnad från mellanklassaren Phone (1) bjuder på en del komponenter av flaggskeppsstandard, om än av fjolårssnitt.

Googles Pixel-duo 8 och 8 Pro är likväl väl värda ett omnämnande och en av dem var ytterst nära att ta hem titeln i år, men efter mycket stötande och blötande föll vårt val på Samsung Galaxy S23 Ultra, som lanserades redan i februari.

Kombinationen av utmärkt bygg- och materialkvalitet, en fantastisk bildskärm, en ypperlig kamerauppsättning, mycket god prestanda, bra batteritid och en numera väloptimerad mjukvara – samt den inkluderade styluspennan som bonus – gör att vi 2023 utser Samsung Galaxy S23 Ultra till årets telefon 2023.