Årets Moto X stödjer moduler enligt senaste ryktet

Postat:
20:19 - 2016-05-09
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
23

LG G5 blir inte det enda modulära flaggskeppet i år om senaste Moto X-ryktet är att lita på. Hålen som syns nedtill på bakstycket i de läckta bilderna används enligt ryktet till att ansluta särskilda skal magnetiskt.

Skalen, som Motorola kallar ”Amps”, kan utöka telefonens funktionalitet på olika vis. När de kopplas fast sägs kameran på bakstycket inte längre sticka ut, utan ligga parallellt med fodralet.

Fem skalmoduler påstås vara tillgängliga från starten: stereohögtalare, ett bonusbatteri, en vidvinkelkamera, en kameramodul med blixt och optisk zoom, samt en projektor. Ett fotografi som dök upp redan i december förra året (se nedan) och vid den tidpunkten avfärdades styrker ryktet.

moto-x-2016-ny

Angående övrig hårdvara nämns en 5,5-tumsskärm (AMOLED/WQHD), Snapdragon 820, 4GB RAM, 32GB lagring, samt en 13MP-kamera. Konstruktionen är enligt utsago blott 5,2 millimeter tjock, med priset att batteriet endast ligger på 2600mAh.

Motorola sägs även planera en mindre påkostad modell med kodnamnet Vertex (till vänster i bilden högst upp). Den ska istället erbjuda chippet Snapdragon 625, 1080p-upplösning, upp till 3GB RAM och 32GB lagring, en 16MP-kamera, samt ett betydligt rejälare batteri med 3500mAh.

Vad tror ni om att utöka mobilers funktionalitet genom specialskal?