Asus Eee Pad Transformer på Dustin Expo 2011- detaljer kring pris och butikspremiär

Postat:
17:34 - 2011-04-12
Skribent:
| Henrik
Kommentarer:
52

Under konsumentdagen den 2/4 gick hemelektronikmässan Dustin Expo 2011 av stapeln och Swedroid fanns på plats. Tyvärr var antalet Android-produkter relativt få, men bland annat ASUS närvarade och visade upp den kommande hybridplattan Eee Pad Transformer. Vi fick både klämma och känna på enheten samt erhöll en pratstund med Shawn Chang, Managing Director på ASUS Nordic, med anledning av Sverige-premiären av enheten.

Vad vi vet sedan tidigare: Under den första veckan i maj kommer vi att få en 32GB-version utan docka samt en 16GB-version med docka (dock utan ett preliminärt datum). Dessutom kommer 3G-modeller att släppas lagom till sommaren. Något annat visste man inte om, och en 16GB-version gick det inte att hitta någon info om alls. Samma sak gällde den separata dockan om man skulle vilja köpa en sådan till sin 32GB-modell.

Under vår pratstund med Shawn Chang framkom betydligt mer än så;  16GB-versionen med docka kommer till Sverige bara 2-3 veckor efter det ursprungliga släppet av 32GB-modellen, vilket i runda slängar kommer ske i mitten av maj månad. Priset på den sistnämda (32GB) blir detsamma som sagts sedan tidigare – cirka 4499kr inkl. moms. Något som dessutom kan intressera många är att en separat docka kommer att släppas ganska precis en månad efter att 32GB-modellen letat sig ut i butik och prismässigt lutar det åt någonstans mellan en tusenlapp till femtonhundra inkl. moms. Dockan kommer främst att rikta sig till folk som har köpt 32GB-modellen då den inte verkar säljas med någon docka inkluderad, men lär också rikta sig till köpare av 16GB-versionen som släpps i höst.

En 16GB-modell utan docka kommer enligt Shawn att släppas lagom till höstterminen, dock utan något mer specifikt datum eller pris. Något undertecknad gissar sig till är att priset hamnar runt en tusenlapp under 32GB-modellen, men det är som sagt bara en gissning.

Samtidigt som han besvarade frågorna klämde vi på plattan. Intrycket vi fick av enheten i sig var extremt bra, inte minst då den kändes väldigt bra i handen. Den texturerade baksidan tillsammans med vikten bidrog till att den kändes mer bekväm än iPaden (den undertecknad använder dagligen). Mjukvaran i sig var däremot ganska instabil – speciellt kamera-appen. Shawn berättade dock att mjukvaran är runt 95% klar, vilket innebär att det är just arbetet med att eliminera buggar som återstår. Prestandan i sin helhet var det inget fel på och Honeycomb flöt (trots buggar) på utan problem.

Med en batteritid på 16 timmar parad med tangentbordsdockan kan Eee Transformer Pad kan bli en riktig sommarsuccé, speciellt med tanke på priset. Vad anser ni – är priserna tillräckliga för att motivera ett köp?

Lägsta pris på ASUS Transformer Eee Pad på Prisjakt just nu: