Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Asus introducerar ROG Phone 2 med Snapdragon 855+ och 120Hz-panel

Kraftfull spelmobil

Postat:
11:29 - 2019-07-22
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Asus fortsätter att satsa på spelmobiler i och med ROG Phone 2 – uppföljaren till ursprungliga telefonen från förra sommaren. Som väntat när det gäller smartphones med spelfokus rör det sig om ett riktigt kraftpaket.
I centrum står den 6,59 tum stor AMOLED-panelen med 2340 x 1080 pixlar. Skärmen har en uppdateringsfrekvens på 120Hz, att jämföra med standarden på 60Hz. Uppdateringsfrekvensen är inte automatiskt flexibel men kan manuellt ställas in på 90Hz eller 60Hz. Användare kan även ange uppdateringsfrekvensen för enskilda appar, så att exempelvis utvalda spel alltid körs i det betydligt lenare 120Hz.

Skärmens fördröjning för tryck ligger på 49ms enligt Asus, vilket sägs vara lägre än i Apple Iphone Xs Max. Panelen stödjer 10-bit HDR. Asus har valt att implementera en optisk fingeravtrycksläsare som sitter under skärmen. Angående prestandan finns krut så det räcker och blir över.

Asus har satt dit Qualcomms senaste chipp Snapdragon 855 Plus – en överklockad Snapdragon 855 med 15 procent snabbare grafikdel. Under chassit sitter även 12GB RAM, 512GB UFS 3.0-lagring och ett enormt batteri med 6000mAh.

Tillverkaren har satsat på vibrationerna, med två vibrationsmotorer. Vibrationerna påstås vara tre gånger starkare än de i OnePlus 7 Pro. ROG Phone 2 har vidare framåtriktade stereohögtalare, ett 3,5mm-jack, en framåtriktad 24MP-kamera och dubbla bakre kameror.

Huvudkameran består av Sony IMX586 med 48MP, som har varit mycket populär i toppsegmentet i år. Den kompletteras av en 13MP 125-graders vidvinkelkamera. Enheten erbjuder förstås NFC, Bluetooth 5.0, samt GPS+GLONASS+Bds+Galileo för positionering. Angående mjukvaran kan kunder välja mellan ”ROG UI” eller ett mer original-Android-liknande gränssnitt vid första uppstarten.

Asus Rog Phone 2 blir tillgänglig första veckan i september globalt. Tillverkaren säljer en mängd spelrelaterade tillbehör. Pris meddelas vid ett senare tillfälle och i skrivande stund saknas officiella pressbilder.

Mest kommenterat

 1. Använder du ROM eller rootåtkomst?
 2. Startmenyn i Windows 10 kommer få ny design [Off topic]
 3. Honors senaste telefon har 7-tumsskärm
 4. Samsung tycks ha råkat publicera bilder på Galaxy Note 20
 5. Fler kan nu överföra bibliotek från Play Music till YouTube Music
 6. Kommer LG släppa mobil med rullbar skärm nästa år?

Mest läst

 1. Använder du ROM eller rootåtkomst?
 2. Samsung tycks ha råkat publicera bilder på Galaxy Note 20
 3. Tips: Ersätt Play Store-ikonen med ”Mina appar”
 4. Spotify lanserar Duo – abonnemang för sambos
 5. Startmenyn i Windows 10 kommer få ny design
 6. OnePlus Nord kostar under €500, kör Snapdragon 765G

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du ROM eller rootåtkomst?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey