ASUS PadFone – vi kollar prestanda, pris och releasedatum

Postat:
21:00 - 2012-03-30
Skribent:
Henrik
Kommentarer:
18

Förra månaden kunde vi i samband med utannonserandet på Mobile World Congress berätta om vår hands-on med ASUS PadFone som skedde i början på februari. Då det var en väldigt begränsad sådan hade vi svårt att få fram prestandatester på enheten, och vi har därför återvänt till ASUS för en andra titt. Utöver bilder och prestandatester har vi också fått fram både ett ungefärligt svenskt pris och releasedatum som tidigare inte har nämnts.

PadFone är på gång till Sverige, och redan nu på aktuella Dustin Home Expo kan besökare ta en titt på enheten tillsammans med övriga toppmodeller från diverse tillverkare. Konsumentdagen för mässan är lördagen den 31:a mars – alltså imorgon, och vi kan varmt rekommendera er att besöka Globen om ni kan och är intresserade av nästkommande generation av androidenheter. PadFone är för er som inte vet en sorts kombination av en telefon och surfplatta, där all hårdvara ligger i telefonen, som i sin tur kan placeras i en större tablet-enhet för en upplevelse närmare tillverkarens Transformer-serie av surfplattor.

  

  

Utöver testerna som ni finner lite längre ner har vi dessutom en del detaljer kring dess släpp vilket sedan tidigare inte har varit känt. Telefonen i sig kommer att säljas separat där den kommer att kosta mellan 4000-5000 kronor. Det kommer dessutom ett ”2-i-1-paket” där även PadStation (tablet-accessoaren) ingår, och priset ska då hamna på mellan 6000-7000 kronor vilket vi ser som ett helt acceptabelt pris för det extra man får.

SpecifikationerAsus PadFone
Mått128 x 65,4 x 9,2mm
Vikt129 gram
Skärm och upplösningTelefon: 4,3", 540x960 pixlar, 256 PPI. Tablet: 1280x800.
PaneltypTFT/LCD
System-on-a-chipQualcomm 8260A (Snapdragon S4)
CPUDual-core, 1,5GHz
GPUAdreno 225
RAM1GB
Inbyggt minne (NAND)16GB, inbyggd plats för utökat minne via microSD (upp till 32GB)
Batteri / batteritidTelefon: 1520 mAh utbytbart. Tablet+tangentbord: 6000mAh
Bakre kamera8 MP (3264x2448 pixlar) med LED-lampa, AF, videosinpelning upp till 1080p, ƒ/2.2-optik med 5 linselement
Främre kamera1,3 MP
Anslutningarmicro-SIM, micro-USB, micro-HDMI, 3,5mm stereoutgång, microSD(HC)-kortplats, proprietär anslutning för tillbehör
KnapparHögersidan: Volym +/-
Ovansidan: ON/OFF
Nätverk och kommunikationHSPA+ 21Mbit/s, Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0, Wi-Fi Hotspot, GPS
SensorerAccelerometer, kompass, närhetssensor, ljussensor, gyroskop
OS / GränssittAndroid 4.0 / Ice Cream Sandwich
Övrigt

Både telefonen och paketet med tabletenheten släpps under den tidigare halvan av maj månad i år hos svenska återförsäljare och operatörer, vilket inte är speciellt långt bort. Det nämndes också att PadFone-serien inte är något som stannar här, och man har redan börjat planera för en uppföljare. Vill ni läsa mer om vad vi tycker om själva enheten har vi här en lång hands-on sedan tidigare.

  

Tänk på att nedanstående tester inte är definitiva då det var ett tidigt exemplar av enheten vi testade, så vi rekommenderar att ni tar resultatet med en nypa salt tills vidare. Dessutom saknar vi för tillfället möjligheten att bistå med de ordinarie graferna, så ni får hålla tillgodo med rena siffror tills vidare.

  • AnTuTu Benchmark – 5905 poäng
  • NenaMark2 – 59,9 FPS
  • Electopia –  60,2 FPS
  • BenchmarkPi – 361 ms
  • Linpack Pro single-thread – 151,4 MFLOPS
  • Vellamo Mobile Web Benchmark – 2456 poäng
  • SunSpider 0.9.1 – 1974 ms

Med lite preliminära prestandasiffror i hand – är ni intresserade av PadFone mer eller mindre än tidigare? Berätta!

Lägsta pris på ASUS Transformer Prime 32GB Wi-Fi på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu: