Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Asus presenterar androidbaserade Eee-tablets [CES]

Postat:
16:48 - 2011-01-05
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Asus tjuvstartade CES-mässan och presenterade idag två kommande androidtablets, vilka föga förvånande har inkluderats i den vid det här laget väletablerade Eee-familjen. Det som skiljer Asus tablets från de flesta andra är att de även inkluderar fysiska tangentbord, vilket får åtminstone undertecknad att le stort.

Asus Eee Pad Slider har bland annat utrustats med Android Honeycomb (versionsnummer 3.0 enligt Asus) en dubbelkärnig processor i form av Cortex A9 -arkitekturen i Nvidias Tegra 2-SoC, en 10 tum stor kapacitiv multitouchskärm (IPS) på 1280×800 pixlar, mini HDMI (klarar 1080p-uppspelning enligt Asus), WiFi (b/g/n), 512 till 1024 MB RAM(?) och 16 eller 32 GB lagringsutrymme.

Asus Eee Pad Transformer har närmast identiska specifikationer, men har dessutom 64 GB lagringsutrymme som tillval, samt lite fler anslutningsmöjligheter. Vikten på de två är 886 gram för Slider och 680 gram för Transformer.

Mer info samt en handfull bilder efter hoppet.


Slider har rent fysiskt en väldigt annorlunda layout i vilket skärmen skjuts bort och upp för att blottlägga det bakomvarande fysiska tangentbordet – ungefär som på HTC:s Shift, om någon minns den. Asus Eee Pad Transformer har en mer traditionell netbooklayout i vilken skärmen viks upp för att blotta tangentbordet, men då tangentbordet är löstagbart så kan man använda skärmdelen som en traditionell tablet om man så vill.

Tangentbordsdelen i Transformer har vidare en extra batteridel som fördubblar batteritiden från 8 timmars aktivt användande med bara skärmdelen (tableten) till hela 16 timmar med tangentbordet inkopplat. Detta är något som undertecknad har efterfrågat länge, något som ger oss det bästa av två världar; tabletens smidighet kombinerat med ett fysiskt tangentbord för lite tyngre arbeten och textinmatning.

Eee Pad Slider kommer enligt Asus få en prislapp (i USA, förstås) på mellan 500 och 800 amerikanska dollar (3400 till 5400 svenska kronor) beroende på utrustningsnivå och Eee Pad Transformer kommer gå lös på 400 till 700 dollar (2700 till 4700 kronor) beroende på utrsutningsnivå.

Vi på Swedroids redaktion är minst sagt förtjusta i tanken på en netbook-/tablethybrid med Android under skalet, som Eee Pad Transformer, men hur ser ni på detta? Duger det fint med en traditionell tablet, eller håller ni hellre hårt i en netbook?
 

Engadget, fler bilder. Tipstack till alla som skickade in detta!
 

Lägsta pris på Samsung Galaxy Tab på Prisjakt just nu:

Lägsta pris på Toshiba Folio 100 på Prisjakt just nu:

Lägsta pris på Archos 101 (8 GB) på Prisjakt just nu:


 

Mest kommenterat

 1. Hur ofta startar du om din mobil?
 2. Ryktesbilder på Google Pixel 6 och 6 Pro visar originell design
 3. Asus introducerar Zenfone 8 – en liten mobil med hög prestanda
 4. Alarm-appen Timely upphör sista maj
 5. Fler rykten om nätta Asus Zenfone 8
 6. Facebook Messenger blir tredje appen att nå 5 miljarder installationer

Mest läst

 1. Hur ofta startar du om din mobil?
 2. Ryktesbilder på Google Pixel 6 och 6 Pro visar originell design
 3. Sonys specialmodell Xperia Pro släpps i Sverige för 24 990 kronor
 4. Asus introducerar Zenfone 8 – en liten mobil med hög prestanda
 5. Alarm-appen Timely upphör sista maj
 6. Fler tillverkare erbjuder längre uppdateringsperioder

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur ofta startar du om din mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om