Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Asus presenterar flaggskeppet Zenfone 7 Pro med uppfällbar kamera

Postat:
11:44 - 2020-08-26
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Till skillnad mot OnePlus som bara utnyttjade uppfällbara frontkameror en generation, fortsätter Asus använda mekanik. Zenfone 7 Pro som presenterats idag har precis som föregångaren en kameramodul som kan fällas framåt.
Fördelen gentemot att ha en separat uppfällbar frontkamera, som i OnePlus 7 Pro, är att de betydligt bättre bakre kamerorna kan användas för självporträtt och videosamtal. Eftersom modulen stegvis fälls upp kan detta även utnyttjas på olika vis, som för automatiska panoraman.

Kameralösningen blivit mer kraftfull genom en tredje sensor och genom att själva mekanismen har förbättrats. Motorn är mindre samtidigt som vridmomentet fördubblats. Mekaniken ska tåla 100 uppfällningar om dagen i fem år, samt kunna överleva ett framåtriktat tryck på 35kg när modulen är uppfälld.

Huvudkameran har 64MP och utgörs av Sony IMX686 med sensorstorleken 1/1,72”, bländaren f1,8 och pixelstorleken 1,6μm. Den sitter intill en 12MP supervidvinkelkamera och ett telefoto-objektiv (IMX363) med 3x optisk zoom och 12x hybridzoom. Både huvudkameran och telefoto har OIS. Telefonen kan spela in 8K-video @ 30fps, samt timelapse-video i 4K. Systemet kan sömlöst växla mellan de olika kamerorna vid videoinspelning och den använder tre mikrofoner.

I övrigt erbjuder Zenfone 7 Pro hårdvara värdigt ett flaggskepp. Asus har satsat på en Super AMOLED-panel den här gången, vilken är 6,67” med 1080 x 2400 pixlar (20:9), 90Hz uppdateringsfrekvens, 200Hz samplingsfrekvens, HDR10+ och DC-dimming.

Chippet är Qualcomms snabbaste, Snapdragon 865 Plus, tillsammans med 8GB LPDDR5-RAM och 256 GB UFS 3.1-lagring. Minneskortsplats finns för de som vill utöka lagringen och det finns även dubbla SIM-platser. Allt drivs av ett 5000mAh-batteri med 30W snabbladdning. Konstruktionen mäter 165 x 77,28 x 9,6 millimeter och väger 230 gram.

Telefonen saknar trådlös laddning och en uttalad IP-klassning. Hörlursutgången har även till sist fått stryka med. Zenfone 7 Pro kör Android 10 och kommer till Europa 1 september. Asus har inte meddelat något europris, men nya modellen är inte lika prispressad som sin föregångare. I Taiwan kostar enheten motsvarande 8350 kronor.

Mest kommenterat

 1. Vilket system kör din surfplatta?
 2. Skärmdumpar visar Windows 11 [Off topic]
 3. Så här kan du förbättra integriteten för ditt Google-konto
 4. Spotify släpper Clubhouse-utmanaren Greenroom
 5. Samsung kombinerar snabb RAM och lagring i samma chipp
 6. Idag är det svensk säljstart för OnePlus Nord CE 5G

Mest läst

 1. Betalar du för mer Google-lagring?
 2. Skärmdumpar visar Windows 11
 3. Rykte: Samsung Galaxy S22 och Galaxy S22 Plus har plastbakstycken
 4. Så här kan du förbättra integriteten för ditt Google-konto
 5. Google tillkännager sex nya Androidfunktioner som släpps i sommar
 6. Spotify släpper Clubhouse-utmanaren Greenroom

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilket system kör din surfplatta?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om