ASUS presenterar Padfone – en mobil som kan förvandlas till tablet

Postat:
11:59 - 2011-05-30
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
56

ASUS går i Motorolas fotspår och kommer att släppa en smartphone som kan utgöra hjärnan i en annan enhet. Tillverkaren har nämligen presenterat Padfone – en mobil som går att koppla till ett surfplatteskal, och på så vis förvandlas till en tablet. Enheten fungerar som en vanlig Android-telefon, men kan även sättas i ett fack i baksidan av vad som i grund och botten är en stor skärm, och den blir då vips till en surfplatta.

Tableten tar vid precis där man slutade jobba med mobilen, och det går därför att sömlöst växla mellan de olika skärmstorlekarna. ASUS hoppas att Padfone ska lösa dataöverföringsbekymmer och trassel med flera SIM-kort och abonnemang för de som både använder mobil och tablet, eftersom Padfone ju utgör båda typerna av mobila enheter och bara behöver telefonens internetanslutning. Om man börjar få ont om batteri i mobilen, kan man dessutom koppla den till tabletskalet och den blir då laddad genom surfplattans separata batteri.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=mRcx1rxTLG8

Trots tillgång till pressrelease är informationen om Padfone förvånansvärt knapphändig än så länge, då Android-version och alla hårdvaruspecifikationer fortfarande är okända. Så fort de dyker upp kommer dock artikeln att uppdateras, och under tiden får vi lov att hålla till godo med en samling produktbilder och ett par promovideos.

Om Padfone kommer släppas i Sverige finns ännu inga uppgifter om – är det några som skulle vara intresserade ifall den letade sig hit?

httpvh://www.youtube.com/watch?v=z5aAOKJGBjo

Tack till alla som tipsat! Genom Engadget

Lägsta pris på ASUS Transformer Eee Pad på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy Tab 10.1 (16GB/WiFi) på Prisjakt just nu: