ASUS Transformer-ägare: Vilka är era synpunkter på tableten?

Postat:
10:40 - 2011-10-23
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
46

Då ASUS i våras presenterade företagets första androidtablet, kallad Transformer, så var intresset ganska stort. Delvis på grund av att tabetmarknaden vid tillfället var väldigt tunn och alla nya tillskott togs emot med öppna armar, men kanske främst på grund av att ASUS hade valt att sticka ut från mängden vad gäller tillbehör.

Genom att erbjuda ett tillhörande dockningsbart tangentbord som inte bara bjuder på en finfin textinmatningsupplevelse utan även på en fördubblad batterikapacitet och dubbla USB-portar samt en kortläsare för minneskort så stack Transformer ut från mängden och tilltalade inte minst de som reser, och skriver, mycket.

ASUS har sedan lansering även utmärkt sig genom att vara mycket snabba att skicka ut androiduppdateringar till sina kunder och ligger tillsammans med Motorola Xoom (USA-versionen) i absolut framkant vad gäller uppdateringar – något som uppskattas av väldigt väldigt många.

Att ASUS dessutom med ett officiellt och verifierat ASUS-konto har varit närvarande och aktiva på Swedroids forum för att hjälpa användarna genom svara på frågor har på en så kallad gräsrotsnivå skapat en mycket positiv ”buzz” kring ASUS och Transformer.

Allt har dock inte varit helt positivt. Vi kunde i vår recension bland annat konstatera att material- och byggkvalitén inte var riktigt så hög som vi förväntar oss av ASUS. En hel del knak, knarr och sviktande plast sänkte kvalitetsintrycket en del. Vidare kunde vi se en hel del ljusblödning längs med skärmens ytterkanter, från bakgrundsbelysningen, men det här problemet visade sig i regel endast i riktigt mörka miljöer.

Nu vänder vi oss till er som köpte er en ASUS Transformer för att höra vilka era synpunkter och intryck är. Har ni haft några problem med Transformer? Särskilda irritationsmoment? Har ni överraskats positivt av batteritiden, eller har något annat satt ett leende på era läppar? Skriv en rad eller två i kommentarerna och dela med er av era intryck.
 

Lägsta pris på Asus Transformer 32GB på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Acer Iconia A500 32GB på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Motorola Xoom 32GB (WiFi) på Prisjakt just nu: