Asus Transformer Book Duet kör både Windows 8 och Android

Postat:
13:37 - 2014-01-08
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
18

Asus är sannolikt den tillverkare som i störst utsträckning anammat hybrider och konvergens. En rad Asus-enheter senaste åren kan förvandlas från smartphone, till surfplatta och slutligen till netbook. Företaget satsar även på två operativsystem i samma maskin.

Senaste Asus-enheten med det tänket är Transformer Book Duet som kör både Windows 8.1 och Android 4.1 Jelly Bean. Enheten kan dessutom agera som både surfplatta och laptop. Asus berättar att användare kan växla mellan de två operativsystem på fyra sekunder – antingen genom en fysisk knapp eller genom en tangent i gränssnittet.

Transformer Book Duet har utrustats med 4GB RAM och en Intel Core i7-processor som tillverkaren menar låter enheten köras ”uppemot dubbelt så snabbt” som befintliga surfplattor med ARM-chipp. På lagringsfronten finner vi en 128GB SSD som utökas med en hårddisk på 1TB i laptopläget.

Asus hybrid har högtalare på varsin sida om plattan och i laptopläget väger enheten 1,86kg. Pekskärmen är avslutningsvis 13,3 tum stor med Full HD-upplösning (1920 x 1080 pixlar). Transformer Book Duet kostar $599 i USA – vad svenska priset blir återstår att se.