Att importera en HTC Magic – Frågor och svar [Uppdaterad]

Postat:
10:18 - 2009-05-27
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
44

htcmagicblackIntroduktion

Det är väldigt kul att HTC magic anlänt i Sverige, mindre kul är att bara en operatör säljer den. En operatör som dessutom råkar vara väldigt förtjust i att sätta sina loggor på telefonen och mer än gärna gör diverse ändringar i mjukvaran. Sålunda är det inte konstigt att en stor skara reflekterar över att importera sin telefon, här har jag komponerat en lista med för- respektive nackdelar vad berör import.

Att importera en HTC Magic

HTC har en internationell fabriksgaranti om 24 månader, i varje låda av HTC Magic meföljer ett garantikort man fyller i och skickar in.

HTC Magic är en så kallad quad-band-telefon, vilket innebär att du kan importera den från var som helst i Europa, USA, Australien, Afrika och stora delar av asien (undvik Kina)  utan  kompatibilitetsproblem med det svenska mobiltelefonnätet.

Priset ligger kring ~4000kr för en importerad telefon.

När du importerar kan du välja mellan en svart och vit HTC magic. I Sverige finns bara den vita varianten.

Till nackdelen hör att du inte får en svensk ordlista eller ett operativsystem på svenska, det blir engelska. Å andra sidan är sannolikheten stor för att det kommer gå att flasha in en egen build/ROM av Android med svenskt språkstöd, du kan läsa mer om hur du rootar och flashar din telefon här

Vilken HTC Magic skall jag importera?

I större delen av Europa är det Vodafone som säljer HTC Magic, de har varit snälla mot mjukvaran i telefonen och den levereras praktiskt taget med en ”vanilla build” av Android. Hur ”brandingen” på Vodafone-luren ser ut ser du på bilden till höger. Vi rekommenderar att du importerar en telefon från antingen T-mobile i USA eller Vodafone i Europa, såvida du inte kan hitta en obunden telefon förstås.

OBS! Var noga med att importera en telefon som inte är SIM-kortslåst, framför allt telefoner från Italien och Spanien verkar i högre grad vara SIM-kortslåsta än från ex. Tyskland.

Var importerar jag bäst en HTC Magic?

Vi tipsade här tidigare om Norge, men de får inte längre sälja telefonen obunden.

Titta gärna på eBay.de. Många handlar för närvarande från Tyskland då frakten oftast blir rätt låg, runt hundringen bör det kosta med 4-5 dagars frakt. Vi har själva beställt en härifrån och kommer inom kort att erbjuda en recension av den Vodafone-brandade versionen. Var alltid väldigt noga med att granska säljarens omdömen innan du bjuder på en auktion, undvik vid minsta tveksamhet.

Det finns även tyska återförsäljare som säljer Magic billigt, en som Prisjakt visar är bland annat Handyattacke.de. Vi har dock inte beställt härifrån själva, men så vitt vi kan se verkar de vara pålitliga, hemsidan till trots. När du köper från en återförsäljare, försök att hålla dig till EU-länder, då råkar du inte på tullavgifter och gud förbjude, svenskt momspålägg.

Jag har köpt en HTC Magic av Tre och vill byta operatör

Detta går om du hittar någon som låser upp telefonen åt dig. Tre låser tyvärr inte upp Magic.