Att köpa HTC Dream från Handy-schotte

Postat:
03:14 - 2009-08-09
Skribent:
| Havoc
Kommentarer:
249

HTCg1consoleFör en tid sedan tipsade Swedroid om att tyska webshoppen Handy-schotte säljer billiga HTC Dream/G1.

Jag bestämde mig för att slå till och efter en del trixande och mailande har jag nu fått min telefon och tänkte dela med mig av mina erfarenheter:

– För att få ett riktigt bra pris måste du välja den vita modellen som kostar €277,80 plus €21,90 i frakt, totalt ca 3100 kronor i dagens växelkurs.

– Kan du inte Tyska kommer du ändå kunna ta dig vidare i butiken genom att trycka på den röda knappen på varje sida, ofta märkt ”weiter”. Prova dig fram så kommer det nog gå bra.

– När du skapar ett konto kommer du att upptäcka att det inte går att välja något annat land än Tyskland. Strunta i det och fyll i resten av uppgifterna korrekt.

– Frakten kommer felaktigt att anges som €6,90 under hela beställningen. Strunta i det.

– De två betalalternativ jag förstår mig på är PayPal (kostar €5,41) och ”Vorkasse” som innebär att du sätter in pengarna på deras bankkonto. Jag valde det senare.

– I rutan ”Fügen Sie hier Ihre Anmerkungen zu dieser Bestellung ein” skiver du ”Contry: Sweden” och ”Please send as much information as possible in English.”

– Direkt efter köpet får du ett mail med den felaktiga slutsumman. Strunta i detta och vänta någon dag så kommer det att dyka upp ett nytt med rätt totalsumma och Sverige angett som destinationsland.

– Valde du bankinbetalning kommer mailet att innehålla all information du behöver för att göra en överföring av pengarna. Om du valt PayPal antar jag att du kommer att få göra ytterligare en betalning om du redan gjort en med den för låga summa.

– För mig tog det åtta arbetsdagar för telefonen att dyka upp från det att jag betalat in pengarna och för säkerhets skull skickat dem ett mail om att det fixats.

Det krävde lite jobb men det var det värt för ett så bra pris. Har bara använt telefonen en dag men är än så länge mycket nöjd med både hårdvara och mjukvara. Dream är inte alls så ful och klumpig i verkligheten som man får intryck av när man ser den på bild. Jag tror att vi kommer att ha väldigt trevligt ihop!

Länk till handy-schotte här
 
Uppdatering 2009/08/12:

Efter att ha haft min Dream ett par dagar har det dykt upp en del grejjer som jag tycker alla bör beakta innan de som jag köper från Tyskland. Hade jag vetat det här innan hade jag nog valt ett annat alternativ, men förhoppningsvis så lyckas jag lösa allt till slut. Läs och avgör själv innan ni köper:

1. Telefonen kommer med Android 1.1 och jag har än så länge inte fått någon uppdatering OTA. Kanske är det nått strul med just min telefon, kanske kommer den snart men så är läget just nu i alla fall. Har inte lyckats få reda på om det är ett vanligt problem. Detta vore inte så allvarligt om det gick lätt att fixa root, men:

2. Eftersom telefonen har firmwareversion 123099 och inte RXX så fungerar inte de klassiska sätten att få root. Det finns en metod beskriven som jag ska prova, men den är lite klurig: https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=485364 [Metoden är bekräftad som fungerande]

3. Det tyska tangentbordet är skevt. Tog ett tag för mig att fatta varför det kändes så fel: Tangenterna Y och Z är omkastade. Så länge man lyckas fixa Root går det att mappa om tangenterna, men annars så är det lite irriterande.

Läs mer på vårt forum.

Vill du också publicera en artikel på Swedroid? Klicka här