Avanza släpper efterlängtad bank-app

Postat:
16:32 - 2011-03-28
Skribent:
| jon
Kommentarer:
15

Avanza bank stoltserar med att vara den vanligaste vägen för svenskar att handla med aktier och fonder. Banken saknar traditionella kontor och kontakten med banken sker därmed med hjälp av andra medel, framförallt via internet. På deras hemsida står det att de är Sverige största nätmäklare med 352 200 konton och med 82000 MSEK i sparkapital.

De flesta stora aktörer på marknaden har redan släppt egna apps för Android och på Market hittar vi idag bland annat SEB, Nordea, Handelsbanken och Swedbank. Att även Avanza nu träder fram på Market ser vi som ett glädjande tillskott till Androids uppsjö av program.

Appen erbjuder en hel del intressanta funktioner, bland annat kan man kolla saldo på sina olika konton, övervaka sitt aktieinnehav samt köpa aktier och börshandlade fonder direkt i appen. För de som inte ärstående kunder hos Avanza kan man även använda appen för att följa aktiemarknadens utveckling, kolla Avanzas spar-bloggar samt att på ett relativt enkelt sätt följa nyhetsflöden från placera.nu.

Efter ha provat applikationen kort, som icke-kund hos Avanza, så var mitt första intryck att det var en välgjord, enkel app med till synes många funktioner. Den verkade dock något seg när jag provade att lägga till aktier för bevakning – på min Samsung Galaxy S fick jag stänga ner och starta om appen för att få det till att fungera.

Appen släpptes i fredags och finns att hämta hem på Market här. Ni som är kunder hos Avanza och kan utnyttja appens fulla potential, vad tycker ni? Upplever ni den som stabil och säker? Finns det några funktioner som ni saknar? Dela gärna med er av era tankar i kommentarsfältet.

 

nordisk

 

Tipstack till Jocke och alla som skickade in!

Lägsta pris på Samsung Galaxy S på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu: