Bar Control – snabb åtkomst till dina favoritapps [Tips]

Postat:
02:38 - 2009-09-12
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
8

Hur många gånger har man inte befunnit sig i browsern eller i musikspelaren eller liknande och kommit på att man behöver kolla sin mail, eller skicka ett SMS eller liknande? Att tvingas ut till sin home screen bara för att kunna öppna SMS-klienten är en ganska trubbig lösning, och därtill kan telefonen i vissa fall behöva några sekunder på sig att rendera home screen ordentligt efter exempelvis en tung browsersession.

Långtryck på Home-knappen är ett litet knep som de allra flesta är bekanta med, och det fungerar bra för de sex senast använda applikationerna… men om man vill öppna en app som man inte nyligen har använt då? Det är här Bar Control kommer in i bilden.


 

Klickety för större bild.

Klickety för större bild.


 

Bar Control fungerar lite grovt ungefär som Quick Start i Windows, eller som Apples ”Dock” i OS X. Du placerar dina favoritapplikationer för mycket snabb och enkel åtkomst i statusbaren alternativt i notifieringsmenyn som du når då du drar ner din statusbar. För oss som far runt mycket mellan olika applikationer är detta en mycket värdefull och tidsbesparande liten app.

Ingen app är någonsin fulländad, dock, och på min personliga önskelista står en betydligt större ikonsamling högt i kurs. Även möjligheten att på ett smidigt sätt kunna redigera sin favoritapplista, utan att tvingas radera den och börja från början, vore önskvärt.

Bar Control på AndroLib.
Bar Controls officiella webbsajt.