Av de som deltog i undersökningen om vilket pris som är acceptabelt för Netflix svarade bara 11 procent att de kan tänka sig betala mer än dagens högsta pris på 179 kronor. Resultatet betyder dock inte nödvändigtvis att de flesta som idag har Premium kommer byta till ett billigare abonnemang eller säga upp tjänsten ifall Netflix höjer priset igen.
En av de mest populära undersökningarna senaste åren, sett till antalet röster, handlade om huruvida vi alltid har telefonen i ljudlöst läge. Bara 20 procent har nästan alltid ljudet igång dagtid, medan 44 procent svarade att de alltid har ljudet avstängt. Nära en fjärdedel har nästan alltid en tyst telefon.
SMHI är den överlägset mest populära väderappen (34 %), följd av Yr (19 %) och Googles väderprognoser (13 %). Fyra av fem har lyckats undvika att spräcka skärmen. Gällande inkorgshantering har de flesta en avslappnad approach, då drygt hälften svarade att de har över 1000 mejl i inkorgen. En fjärdedel har dock faktiskt en tom eller nästan tom inkorg.
Resultatet av fler undersökningar
- Flest skulle välja Netflix om vi bara fick ha en enda strömningstjänst för video. Netflix låg överlägset i toppen med 31 procent av rösterna, följt av Youtube Premium med 17 procent.
- 21 procent svarade att de kommer skaffa en telefon i Iphone 15-serien.
- Åtta av tio har färre än 200 appar på sin telefon.
- 68 procent angav att de har en surfplatta. I samma undersökning svarade bara 4 % att de har en foldable i bokformatet.
- E-post lever än! 47 procent skickar mejl varje dag, 26 procent skickar varje vecka, medan 14 procent bara mejlar några gånger om året.
- Att använda de tre knapparna som navigering är fortfarande förvånansvärt populärt, sannolikt genom att knapparna är standard i Samsung-telefoner. 56 procent använder gester, 43 procent använder knapparna och övriga har en annan finurlig navigering.
- 57 procent betalar för minst tre strömningstjänster. En liten skara på 7 procent betalar för sju eller fler strömningstjänster.
- Swedroids community har lyckats hitta billiga mobilabonnemang: 42 procent betalar under 150 kronor i månaden för att ringa, SMS:a och surfa.
- 43 procent har bytt ut hemskärmsappen.
- Nästan hälften, 48 procent, betalar främst med smartphone eller klocka i butik.
- 3 procent fotograferar aldrig, rakt av.
- 41 procent kan tänka sig att byta till en ”dumtelefon” om telefonen erbjuder stöd för Bank-id och musikströmning.
- Hälften byter aldrig bakgrundsbild på mobilen.