Bara 28 procent svarade att de inte kommer köpa en Pixel-telefon

Postat:
11:25 - 2022-10-12
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
71

Förra veckan frågade vi hur många som planerar att köpa någon av årets Pixel-telefoner, med anledning av att Pixel-serien till sist kommit till Sverige. Efter cirka 3300 röster kan vi konstatera att intresset för Pixlarna inte oväntat är mycket stort i Swedroids community.

Frågeformuläret är för all del inte vetenskapligt, de som kommer skaffa en Pixel kanske exempelvis är mer benägna att lämna en röst, men bara 28 procent svarade blankt nej på frågan. Tjugonio procent angav att de kanske kommer skaffa en Pixel.

Pixel 7 Pro var överlägset mest populär då 27 procent redan bestämt sig för att skaffa telefonen, medan 14 procent svarade att de tänker köpa Pixel 7. Intresset för Pixel 6a var svalt – bara två procent av de som deltog i undersökningen valde mellanklassmobilen. En liten skara på en procent angav att de kommer köpa flera Pixel-telefoner.

I liknande undersökningar i samband med telefonlanseringar har intresset inte varit lika stort. På frågan huruvida en Galaxy Note 10 eller Note 10 Plus kommer införskaffas sommaren 2019 svarade exempelvis 64 procent nej.