Battleheart – ett actionrollspel med charmig grafik [Speltips]

Postat:
20:26 - 2011-06-17
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
58

Battleheart

Battleheart är ett actionbetonat rollspel i Market som vissa säkert redan hört talas om. Med sitt osedvanligt höga medelbetyg på 4.8 stjärnor baserat på drygt 1000 röster, är Battleheart ett av de högst betygsatta spelen i Market. Storyn är av det enklare slaget – man är utsedd att skydda kungariket från invaderande monster, men Battleheart bjuder på en hel del hålligång.

När man först startar spelet får man grundläggande instruktioner om hur slagen går till. Man styr upp till fyra kämpar samtidigt på ett fält, och man drar helt enkelt med fingret över skärmen för att dirigera dem. Vill man exempelvis attackera ett monster med en viss karaktär börjar man svepa från gubben och landar med fingret på monstret. Det hela fungerar förvånansvärt bra och kan resultera i tämligen frenetiskt svepande emellanåt när striderna hettar till.

Spelet innehåller traditionella rollspelsinslag som exempelvis att stiga i rang, välja nya färdigheter, förse karaktärer med allsköns utrustning, uppgradera vapen i smedjor och anlita nya kämpar i värdshus. Battleheart är dock kanske inget rollspel i traditionell bemärkelse utan det handlar mest om att utkämpa själva striderna på bästa sätt.

Grafiken är som man kan se i demovideon nedan retro och ganska elementär, men samtidigt charmig och funktionell. Striderna i Battleheart blir gradvis svårare och när det är dags att möta bossen The Squealing Bog (som har en förkärlek till att slänga bomber) får man lov att hålla tungan rätt i mun för att komma helskinnad ur kampen.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=cuMa7gHXHfI

Battleheart är 46MB stort och kräver Android 2.01+. Titeln går på ca 19kr och den är värd varenda öre ifall man gillar den här typen av spel – man får mycket underhållning för pengarna. Det bör påpekas att Galaxy S-användare avråds att köpa spelet av utvecklaren Mika Mobile på grund av nedladdningsproblem.

Finns det några Battleheart-spelare bland Swedroids läsare och vad tycker ni i så fall om spelet?

Lägsta pris på LG Optimus 3D på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia Play på Prisjakt just nu: