Beltalapps fortfarande inte tillgängliga för svenskar på Market

Postat:
00:35 - 2009-07-03
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
28

En av våra stammisar på forumet har noterat att han ikväll plötsligt har fått tillgång till betalapps på Android Market. Sedan tidigare har det gått att få tillgång med en rootad telefon och rätt ROM, men nu verkar det alltså gå utan detta. Har Google äntligen släppt på spärren för oss nordbor?

Svaret är dessvärre Nej. Men det är inte hela sanningen. Klicka vidare och läs mer, främst den blåmarkerade texten i slutet av artikeln.

Happy times! Nu har det förvisso kommit ett par roms som funkar med skandinaviska magic och möjliggör full tillgång till market, men detta får nog ändå ses som strålande nyheter: Skyddade apps verkar INTE längre vara blockade för oss med skandinaviska HTC Magic! Har fortfarande kvar min daldroid-image och nu kan jag plötsligt hitta alla apps jag tidigare inte kunde se på Market. Får hoppas det är en permanent fix iaf och inget tillfälligt som gör att det fungerar.

Har ju varit i kontakt med HTC om problemet och de sa att de skulle undersöka det och återkomma, vilket de ännu inte gjort.. blir intressant att se vad de svarar nu iaf.

Installerar program som en galning nu.

Än så länge är det bara en enskild användare, så vi ber er med orootade Magic-telefoner att ta en titt i er Market. Har även ni tillgång till betalapps nu?

Skriv i kommentarer! Skriv gärna även vilken operatör ni har, samt var ni köpte telefonen (Tre, Komplett, The Phone House et.c.).

Uppdaterat: Än så länge ser det ut som att det bara är ett enskilt fall, tyvärr, någon slags ”glitch in the matrix”. Fortsätt gärna rapportera in dock, kanske kan vi hitta ett mönster om fler (mot förmodan) har tillgång.

En gissning är att de har lättat på en av de två spärrarna som begränsar oss svenskar för närvarande: spärren som hindrar oss från att se/installera kopieringsskyddade apps. Den andra spärren, SIM-spärren, ligger enligt tidiga rapporter fortfarande kvar.

Uppdatering 2: Kan ni med helt orörda Magic-lurar se om ni hittar och kan installera appen eBuddy på Market? Ni kan självfallet avinstallera den igen så snart ni har testat.

Uppdatering 3: Falskt larm, gott folk. I alla fall delvis.

Android Market begränsar tillgång på två vis:

1) Genom att blockera vissa telefoner/regioner från att se/installera kopieringsskyddade apps.
2) Genom en SIM-kortspärr. Om du inte har ett av Google ”godkänt” SIM-kort så ser du inte betalapps.

Spärr nummer 1 är sedan ikväll(?) borta. Ni kan nu se och installera skyddade apps – men bara om de är gratis.

Vad betyder då detta, varför har de öppnat upp ”halvvägs” helt plötsligt? Svårt att säga. Antingen insåg de att det var orättvist att hindra er från att installera gratisapps bara för att de råkade vara kopieringsskyddade… eller så betyder det att betalapps är på väg och att detta är steg 1 i den processen.