Bekräftat: Betalapps nu aktiverade i Sverige

Postat:
04:59 - 2010-10-05
Skribent:
Manny B
Kommentarer:
232

Kan väntan äntligen vara över? Enligt flertalet tips så kan många av våra läsare nu se betalapps på Android Market, och de ser dem dessutom med ”kr”, d.v.s. svenska kronor, som valuta. Vi beslöt oss förstås för att kolla upp detta på våra egna telefoner, vilka vi snabbt avinstallerade Market Enabler på samt ”avrootade”. Efter att Market-cachen hade rensats och telefonen startats om så öppnar vi Market – och visst finns där betalapps, med svensk valuta och hela faderullan.

Nästa steg är förstås att köpa en app, och sagt och gjort – även det går alldeles utmärkt. Vi fastnade dock på ”Auktoriserar”-stadiet en längre period, men efter någon minut så kom installationen igång och nu spelar vi Air Hockey, för 5.36 kronor, på vår ZTE Blade. Notera dock hur usel textformateringen är med svenska som språk på den högra bilden här ovan – vi hoppas att det ser bättre ut på era lurar.


Klicka för fullstorlek.

Vi tar för säkerhets skull även en titt på appubliceringsverktyget på Google.com, som amerikanska utvecklare ser det, och visst finns Sverige med i listan över tillgängliga länder där också. Det ser med andra ord för närvarande ut som att ja, nu har vi betalapps!

Uppdatering kl 05:11: Betalapps även på vår andra androidtelefon, en HTC Dream med Android 1.6 och engelska som språk.
 

Källa: Android Market. Tipstack till alla nattugglor som skickade in detta!