Betan av Chrome för Android strömmar video till Chromecast

Postat:
14:48 - 2014-03-05
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
28

Google tillhandahåller en betaversion av Chrome för Android. Funktioner testas där innan de når skarpa versionen. Användare som vill ha det allra senaste och inte räds en del buggar och problem kan således med fördel köra Chrome Beta.

Lilla mediaspelaren Chromecast blir allt mer användbar, särskilt sedan Google nyligen öppnade upp sitt SDK för alla. En nyhet i senaste betaversionen av Chrome för Android är att användare kan skicka HTML5-baserad video direkt till Chromecast.

Användare som vill skicka video till teven från tjänster som inte har en tillägnad app med Chromecast-stöd kan alltså skicka innehållet direkt från mobilen eller plattan, utan hjälp av dator. Enligt utsago är funktionaliteten experimentell och dessutom dold. För att aktivera den, skriv ”chrome://flags/#enable-cast” i Chromes adressfält. Välj därefter att aktivera finessen och starta om Chrome.

Är det några som testat att strömma video direkt från webbläsaren på mobil och hur tycker ni i så fall det fungerar? Chrome Beta kan tankas hem gratis härifrån.