Bilder på Osom OV1 – ny telefon från före detta Essential-anställda

Postat:
09:12 - 2022-03-06
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
4

Tidigt hösten 2020 blev det känt att designers och ingenjörer från nedlagda Essential bildat nya företaget Osom (namnet är tänkt att uttalas som ”awesome”). Nu har Osom visat bilder på sin första telefon.

Enheten kallas Osom OV1 och består av rostfritt stål, titan, keramik och Gorilla Glass Victus – material som alla anses premium. Osom har även bekräftat att telefonen drivs av en systemkrets i ”Snapdragon 8-serien”. Förhoppningsvis rör det sig om en variant av Snapdragon 8 Gen 1.

Övriga specifikationer som delgivits är OLED-teknik för skärmen, 5G, UWB, NFC, dubbla SIM-platser, samt kameror med upplösningarna 48MP, 12MP (baksidan) och 16MP (framsidan). En specialitet för Osom OV1 är en säker USB-C-kabel.

Kabeln har ett fysiskt reglage för att slå av möjligheten till dataöverföring och bara tillåta laddning. Syftet är att garantera säker laddning via offentliga laddningsuttag, vilka dock fortfarande oftast inte använder USB-C. Kabeln är långsam med blott 60MB/s men en vanlig kabel kan användas för att få USB 3.2 Gen 1-hastigheter.

Telefonen ska släppas någon gång under årets andra halva Tror ni Osom kan få till en kompetent toppmodell?