Bing blir bara bättre: senaste tillskotten inkluderar hemskärmswidget

Postat:
10:50 - 2023-05-17
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
5

Vi har sällan haft anledning att diskutera Bing på bloggen men efter att chattbotten integrerades tidigare i år har tjänsten utvecklats i en rasande takt. Bara ett par veckor efter att Microsoft tillkännagav stora förbättringar av Bing har den anrika jätten nu presenterat ännu fler nyheter.

Investeringarna i OpenAI har i alla fall användarmässigt blivit en stor framgång för Microsoft, som skriver att antalet dagliga nedladdningar av Bing-appen är åtta gånger högre efter att chattbotten introducerades.

Bing för Android och IOS kommer få en hemskärmswidget, så att det går att starta en chatt med Bing direkt från hemskärmen. Användare kan börja chatta med Bing på mobilen och återuppta chatten på en dator, eller tvärtom. Som exempel nämner Microsoft att användaren ber Bing om ett recept på en sallad. Väl i butiken saknas en ingrediens och genom att samtal kan återupptas på mobilen kan användaren fråga Bing om en annan passande ingrediens.

Today we’re excited to extend these capabilities to include the Compose feature in SwiftKey, which will now draft text for you according to the parameters you suggest – not just the subject matter but also the message tone, format, and length.

Kvaliteten för chattar som inte är på engelska ska ha förbättrats och språkstödet för röstinmatning har utökats. Bing-integreringen i SwiftKey har samtidigt blivit mer omfattande. Tangentbordet kan nu tack vare Bing skriva hela meddelanden utifrån angivna parametrar. Finessen är på väg ut och kommer bli tillgänglig för alla inom två veckor. SwiftKey har dessutom fått en inbyggd AI-driven översättare.

Senaste artiklarna om BING

→ Se fler artiklar om ämnet