BlackBerry sågar Samsungs säkerhetslösning Knox

Postat:
15:25 - 2014-01-23
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
26

Samsungs säkerhets- och affärslösning Knox är en smula kontroversiell för vissa Androidanvändare eftersom den försvårar för de som vill få full kontroll över sina enheter, med rootaccess och installation av inofficiellt firmware. Tanken är dock att användare och företag ska få en säkrare mobil.

Delar av Knox är exempelvis ”säker boot” som gör att bara verifierad mjukvara kan köras på enheten, en modifierad Linux-kärna och diverse säkerhetstillägg i Android. Mer information om Knox finns på Samsungs hemsida.

samsung-knox-3

John Sims på BlackBerry – en tillverkare som historiskt sett lockat till sig företagskunder inte minst genom säkerhetsaspekten, är dock inte imponerad av Knox. Han menar exempelvis att forskare i Israel hittat en säkerhetslucka som låter hackers fånga upp data från en Knox-utrustad Galaxy S4. Enligt Samsung beror dock luckan på Android och inte Knox.

John Sim vill naturligtvis istället att kunder ska använda hans eget företags BlackBerry-telefoner, vilka han menar erbjuder högre säkerhet. Vad anser ni om Knox och tycker ni säkerhet och kryptering är en viktig aspekt av dagens smartphones?

Senaste artiklarna om BLACKBERRY

→ Se fler artiklar om ämnet