Blackphone börjar levereras i juni med Tegra 4i

Postat:
16:34 - 2014-04-28
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
17

Blackphone presenterades i början av året och är likt QSAlpha Quasar IV en mobil med fokus på säkerhet och kryptering. Telefonen kör något företaget kallar för PrivatOS som baseras på Android 4.4. Systemet har inbyggda funktioner för krypterade röstsamtal, videosamtal och meddelanden. Användare får även anonym surf och VPN-skydd från Disconnect, samt krypterad molnlagring från SpiderOak.

Bakom Blackphone står krypteringsspecialisten Silent Circle och mobiltillverkaren Geeksphone. De har nu meddelat att Blackphone kommer börja levereras till kunder i juni och att enheten får fyrkärniga chippet Tegra 4i med 2GHz klockfrekvens. Det är Nvidias första chipp med integrerad LTE, vilket offentliggjordes i februari förra året. Chippet var en punkt som inte tillkännagivits tidigare.

Övriga grundspecifikationer är en HD-upplöst 4,7-tumsskärm (LCD IPS), 16GB lagring, minneskortsplats, 1GB RAM, en 8MP-kamera, Bluetooth 4.0 LE samt ett 2000mAh-batteri. Enheten är i nuläget slutsåld enligt produktsidan men kostar 629 dollar.

blackphone-specs