Blir Google-klockan verklighet? [Google I/O 2013]

Postat:
21:27 - 2013-05-13
Skribent:
| Johan B
Kommentarer:
22

Under de senaste månaderna har det florerat rykten om att tillverkarna Google, Samsung, Apple och LG kommer att släppa sina egna varianter av den så kallade smartklockan i år. Samsung är en av tillverkarna som bekräftat detta rykte och nu finns även möjligheten att Google ansluter. I alla fall om man ska lita på Android Authority och deras källa som yppar informationen om att klockan nu finns i fysisk form. Klockan ska enligt källan ha visats upp på minst tre olika Google-kontor i Berlin, Manchester och på Google HQ i Mountain View, California.

Funktionerna kommer likna Google Glass, enligt källan. I likhet med Google Now kommer klockan att få det kortliknande interfacet, d.v.s att man med svepgester får reda på relevant information för ändamålet. Google-klockan kommer dock fortfarande att vara beroende av en smartphone och kommer således inte att fungera ”standalone”.

Angående vilka som kommer att stå för tillverkningen verkar det inte råda några tvivel om att det blir Motorola. Med tanke på det senaste uppköpet av det amerikanska företaget och Motorolas eget bidrag till smartklockan, MOTOACTV, blir det nog inte många ögonbryn som höjs om nu dessa rykten skulle stämma.

Det är inte omöjligt att Google kommer visa upp sin ”Smart Watch” årets I/O, men svaret på den frågan står just nu skrivet i stjärnorna.

Kommer 2013 bli smartklockans år, kanske rent utav årets julklapp? Vad tror ni? Diskutera gärna i kommentarsfältet nedan!