Blir Oneplus 5 en blygsammare uppgradering än väntat?

Postat:
17:44 - 2017-05-20
Skribent:
| Gustav
Kommentarer:
71

Det har länge ryktats om den kommande toppmodellen Oneplus 5, och företaget har bekräftat en lansering denna sommar. Nu har prestandatestet Antutu körts på telefonen och i den i Antutu tillhörande specifikationslistan ser vi en lite mer blygsam utrustningsvinå än vad tidigare rykten gjort gällande.

Testet visar precis som tidigare rykten hävdat att telefonen utrustats med nya Snapdragon 835 och Android Nougat 7.1.1 direkt ur kartong.

Igår rapporterade vi att Oneplus med hjälp av Dxomark kommer förbättra telefonens kamera. Bilden som visar telefonens specifikationer nämner ”16 MP + 16 MP”, vilket normalt sett i Antutu innebär en enkel huvudkamera med 16-megapixlar samt en enkel frontkamera med 16-megapixlar. Enligt Pocketnow, saknar Oneplus 5 de dubbla kamera-sensorer som vi för en månad sedan skrev om.

Testet listar även 6 GB RAM med 64 GB internt minne och inte 8 GB RAM med 128 GB minne som tidigare hävdats. Även den Full-HD panel som listas i testet går rakt emot tidigare uppgifter som gjorde gällande att Oneplus i 5 har tagit steget upp till Quad-HD-upplösning.

Det finns i detta nu tre olika hypoteser:

  • Testet är fejkat och stämmer således inte överens med tidigare rykten.
  • Oneplus har liksom med Oneplus 3 valt att endast köra på en modell med 64 GB minne och 6 GB RAM.
  • Sista alternativet är att företaget valt att tillverka två modeller av 5. En enklare variant med 64 GB internminne, 6 GB RAM, en singulär kamerasensor på baksidan och Full-HD panel, samt en vassare modell med 128 GB minne, 8 GB RAM, dubbla kamera-sensorer på baksidan och en Quad-HD-panel, och att det är den förstnämnda modellen som har fångats i det här Antututestet.

Vad tror ni? Blir Oneplus 5 en mindre uppdatering av 3/3T än vad som tidigare har ryktats, eller planerar Oneplus att släppa två olika modeller av 5?